Politika

Pocsék teszteket vásárolt a Fidesz! Ezeket tüntetik el a tömeges teszteléssel?

Pestibulvar.hu

Használhatatlan kínai vírusteszteket vásárolt nagy tételben a Fidesz-kormány, a napokban beindult tömeges tesztelés célja pedig az lehet, hogy a pocsék minőségű áru minél hamarabb eltűnjön – és ezzel az a bizonyíték is, hogy a több százmillió forintos beszerzés ablakon kidobott pénz volt.






 

Azt, hogy a hazánk által vásárolt Hybribio nevű teszt valójában alkalmatlan a fertőzés kimutatására, maga Kína ismerte el, mivel április 1-je óta megtiltották ennek az eszköznek az exportját. A nálunk használt Hybribio teszt ugyanis nem szerepel sem a kínai egészségügyi hatóság exportengedélyező listáján, sem pedig a külföldi tanúsítványt szerzett termékek között.

A FIDESZ KORMÁNY AZONBAN MÁRCIUS 27-ÉN MÉG LEVÉLBEN IS KÖSZÖNETET MONDOTT A HASZNÁLHATATLAN TESZT GYÁRTÓJÁNAK!

 

Amikor a 30 ezer vírusteszt megérkezett, Gazsó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közigazgatási államtitkára ezt írta: „A Kína és Magyarország közötti barátság sosem volt erősebb. Várjuk, hogy a jövőben még szorosabban együttműködjünk.”

De a Fidesz nem csak a Hybribio esetében hozott be használhatatlan teszteket.

A MAGYAR MENTŐSÖK KÉT OLYAN GYORSTESZTET IS HASZNÁLNAK, AMELYEK SZINTÉN ROSSZAK.

 

Egy április végi tanulmány szerint az Anhui Deep Blue Medical Technology és Hangzhou Clongene Biotech gyorstesztjei „alkalmatlanok a COVID–19-fertőzött, aktuálisan fertőző személyek kimutatására”.  Ez a két kínai cég április 1-je óta nem exportálhat és a kínai belföldi piacra sem gyárt terméket. Az Anhui Deep Blue Medicalról nemrég írta meg a 444.hu, hogy a weboldalán szereplő referenciák megtévesztők és nem igazolják a termék működőképességét, egy texasi városban pedig ki is vonták a forgalomból a használhatatlannak bizonyult teszteket.

NEM LEHET VÉLETLEN, HOGY A TESZTEK BESZERZÉSI FORRÁSÁT ÉS AZ ÉRTÜK FIZETETT ÁRAT A FIDESZ-KORMÁNY TITKOLJA.

 






Ezeket az adatokat sem az Operatív Törzs, sem pedig a Külügyminisztérium nem hajlandó elárulni. Ennek ellenére a sajtóban megjelent dobozok fotói és videói alapján be lehet azonosítani néhány tesztgyártót, illetve terméket. Amikor a 444.hu azt tudakolta az Operatív Törzstől, hogy pontosan hány olyan teszt érkezett Magyarországra, amelyeknek a gyártói április óta már nem exportálhatnak Kínából, és ezeket felhasználták-e, illetve hogy a kínai szabályok szigorítása óta mely cégekkel állapodtak meg a tesztek beszerzésére, a kérdéseikre nem válaszolt senki.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top