Politika

Ezért valaki felelni fog – A kormányzati tiltás ellenére közölt adatokat a kórház!

Pestibulvar.hu

Mint arról már korábban beszámoltunk, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke 91 magyarországi kórháznak küldte el ugyanazokat a kérdéseket, de végül érdemi választ egyik sem adott, mindegyik az Operatív Törzshöz irányította az ellenzéki politikust.






 

Akkor az is kiderült az egyik kórház válaszából, hogy konkrétan a minisztérium tiltotta meg nekik a válaszadást, így Tóth végül elküldte kérdéseit az Operatív Törzs irányítóihoz, Pintér Sándorhoz és Kásler Miklóshoz is, azonban választ tőlük sem érkezett.

 

Az MSZP elnöke egyébként olyan egyszerű kérdéseket tett fel, melyeket lényegében bármely kórházigazgató álmából felébresztve is meg tudott volna válaszolni:

  • mennyi aktív ágy van az intézményben,
  • hány beteget kellett hazaküldeni az ágykiürítés miatt,
  • végeztek-e rajtuk vírustesztet,
  • értesítették-e a beteg lakóhelye szerinti önkormányzatot.

 

Tegnap azonban fordulat következett be a hetek óta húzódó történetben,

AZ EMMI TILTÁSA ELLENÉRE AZ EGYIK KÓRHÁZ ADATOKAT KÖZÖLT A POLITIKUSSAL.

 

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKII) egy rövid, de viszonylag sok adatot közlő választ küldött, melyet Tóth Bertalan a Facebook oldalán meg is osztott.

 

Egyetlen kórház válaszából azonban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ráadásul Tóth szerint az OKII-ban nem tartottak bent betegeket, így onnan nem kellett senkit sem hazaküldeni azért, hogy a 170 ágyból 102-t felszabadítsanak.

 

“Az azonban kiderült, hogy

A VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉSEK KÖVETKEZTÉBEN CSAK EBBEN AZ INTÉZMÉNYBEN A BEAVATKOZÁSOK KÖZEL HÁROMNEGYEDÉT ELHALASZTOTTÁK

ebben az időszakban. Míg korábban átlagosan 110 műtéti beavatkozást végeztek egy héten, addig a veszélyhelyzeti rendszerben ez a szám átlagosan 30-ra csökkent.






 

Ha ezt az arányt kivetítjük a teljes magyar egészségügyi rendszerre, akkor az elmúlt másfél hónapban a kormányzat hatalmas áldozatot követelt azoktól a betegektől, akiknek – ha az életét azonnal nem is veszélyezteti, de – életminőségét jelentősen rontja az a betegség, amelyet műtéti beavatkozással javítani lehetne. A várólisták eddig is hatalmasak voltak, ezzel a kormányzati intézkedéssel nem rövidültek.” – közölte Tóth Bertalan.

 

Egyébként az ágykiürítésekkel kapcsolatban elég ellentmondásos nyilatkozatok jelentek meg a kormányoldalon. Az Operatív Törzs állítása szerint, csupán 2 százaléknyi ágyról kellett betegeket hazaküldeni, míg ezzel szemben Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy 16 százalékukat küldték haza – közölte a 444.hu.

 

Új adatok az EMMI titkolózása ellenére!Lassan két hete várom az EMMI, a BM vagy a kórházak válaszát azokra a…

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2020. május 3., vasárnap

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top