Politika

“A kormány biztosítsa az egészségügyi ellátások előtti kötelező koronavírus-tesztek ingyenességét!”

Illusztráció: flickr.com Fotó: Hospital Clinic

A kormány úgy döntött, hogy újraindulhatnak a pár hete leállított egészségügyi ellátások, a fogorvosi, a fül-orr-gégészeti és a sebészeti beavatkozások előtt azonban koronavírus-tesztet kell csináltatni. 





Csak azok vehetnek igénybe ilyen ellátást, akikről teszt mondja ki, hogy nem fertőzöttek. Csakhogy Magyarországon az állam nem biztosítja a tesztelés elvégzésének a feltételeit és lehetőségét.

 

Miközben lassan az egész világon térítésmentesen tesztelik az embereket, akár van tünetük, akár nincs, a magyaroknak súlyos pénzeket kell kifizetniük a magántesztelésért. – írja közleményében Dr. Komáromi Zoltán a DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos.

 

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány biztosítsa az egészségügyi ellátások előtti kötelező koronavírus-tesztek térítésmentes elvégzését!

 






Miért kell a magyaroknak 30-60 ezer forintot kell fizetniük egy olyan vizsgálatért, amit az egész világon ingyen vagy kormányzati finanszírozással végeznek? Miért gondolja Orbán Viktor, hogy a magyarok egészsége minden más nép egészségénél kevesebbet ér? – veti fel az ellenzéki párt.

 

A DK szerint a magyarok már eleget adóztak ahhoz, hogy ne nekik kelljen kifizetniük a kormány által előírt koronavírus-tesztelést!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top