Politika

Tarlós Karácsonyról: Mikor harcolni kell, meghátrál, ugyanakkor az élen van nyugalmi időszakban

civilhetes.net

Tarlós István, miniszterelnöki megbízott, volt főpolgármester, Czuczor Gergely, történelem tanár és Kondor Katalin újságíró voltak a HírTV Magyarország élőben extra című műsorának a vendégei. – írja a pestisracok.hu.





A főváros korábbi vezetője elmondta, hogy Karácsony Gergely nem háríthatja másra a felelősséget. Elmondása szerint a Pesti úti idősotthon ügyében Karácsony Gergely főpolgármester továbbra sem vállalja a felelősséget és a kormányra mutogat.
Tarlós István úgy véli, hogy egy első számú vezető, egy főpolgármester, aki a politikai elit egyik tagja, mindenképpen felelősséget kell, hogy vállaljon a tetteiért. A volt főpolgármester számára finoman szólva nem szimpatikus Karácsony Gergely főpolgármester viselkedése, amelyre jellemző, hogy a nehezebb helyzetben meghátrál, ha harcról és valódi tettekről van szó, ugyanakkor az élen van nyugalmi időszakban.

Egyértelmű a főváros felelőssége, de majd a vizsgálatok végeredménye ki fogja mutatni, hogy ki, illetve kik a felelősek, akiknek vállalniuk kell majd tetteik vagy éppen azok hiányának következményeit

– jelentette ki Tarlós István a Pesti úti idősotthon kapcsán, majd úgy folytatta, hogy a koronavírus okozta világjárvány következtében nehéz helyzetben vagyunk mi magyarok is, de a kormány a körülményekhez képest jól helytállt, hiszen nemzetközi viszonylatban, a nyugat-európai országokhoz mérten, itthon nagyon alacsony a halálozási ráta.

 

Czuczor Gergely történelem tanár a műsorban az érettségivel kapcsolatban elmondta, hogy a gyerekek jó része most szeretné az érettségit letenni. Úgy fogalmazott, hogy akik szerint gyakorlatilag halálba küldi a kormány a gyermekeket azzal, hogy hát minden egyéb felszólítás vagy ellenvetés ellenére mégis csak megrendezik az érettségiket, azok egy szélsőséges politikai nézetet vallanak, amelyben megpróbálnak olyan politikai erők népszerűségre szert tenni a fiatalok körében – vélt népszerűségre- hogy itt kényszerhelyzetet idéznek elő velük szemben és, hogy senki nem akarja.

A valóság azonban az, hogy a gyerekek jó része szeretné az érettségit letenni. És még egy dolog, hogy ez a halálba küldés jelző ez annyira frusztráló és rossz érzést keltő, hogy ez ellen inkább taszítólag hatnak a gyerekek

– közölte Czuczor Gergely.

 






A műsor másik vendége, Kondor Katalin újságíró nyílt levélben védte meg Müller Cecíliát, akit a baloldal támadott meg indokolatlanul és ízléstelenül. Ezt a nyílt levelet már több százan aláírták. Véleménye szerint, az emberi minőség romlása lehet az oka annak, hogy hazánkban támadások érhetnek egy olyan fontos pozíciót betöltő személyt, melyet más országokban betöltők közmegbecsülésnek örvendenek. Az újságíró köszönetet mondott Menczer Tamásnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának, hogy az ellenzék egyik tagjának minősíthetetlen megnyilvánulására reagált és megvédte a tisztifőorvost.

 

forráspestisracok.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top