Politika

Polt Péter, és az ellenzék is beszámolt az ügyészség tevékenységéről

zsurpubi.hu

Az Országgyűlés ma tárgyalta a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, illetve az ügyészség 2018-as beszámolóit.






 

A Polt által elmondottakból kiderült, hogy

  • az ügyészségnél 7,6 százalékos a betöltetlen álláshelyek száma,
  • miközben az ügyiratforgalom és a regisztrált bűncselekmények száma nőtt.

Érdekesség, hogy a korrupciós bűncselekmények területén a 2016-os 968-hoz képest 2018-ban 2046 eset volt. Vajon milyen számot kaptunk volna, ha Polt minden esetben úgy jár el, ahogyan az elvárható lenne?

 

Megtudhattuk azt is, hogy a gazdasági bűncselekmények száma háromszorosára, a pénzmosásos eseteké pedig 90-ről 256-ra nőtt.

A jobbikos Gyüre Csaba is értékelte az ügyészség és a főügyész tevékenységét:

Magyarországot rendszer szintű korrupció, lezsírozott közbeszerzések jellemzik, hiába tesz feljelentést az ellenzék ezekben az esetekben, az ügyészség azt mondja, nincs nyomozati jogköre. – Ha jövőre így haladunk, Bulgáriát is sikerülhet lekörözni és az EU legkorruptabb államává válni, mert ott javul a tendencia, mi pedig 24 helyet estünk vissza Polt Péter kinevezése óta a világ korrupciós rangsorában.

Az igazságszolgáltatás előbb-utóbb le fog sújtani Polt Péterre, nem fogja megúszni a felelősségre vonást. – Mai fejlemény, hogy a Freedom House szerint ma már nem számít demokráciának Magyarország, hanem hibrid rezsimnek, ennek ön az egyik legfőbb támasza

– jegyezte meg Szél Bernadett, független képviselő.





forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top