Politika

Vérlázító amit tettek – A kormány csak önmagával foglalkozik a válság idején is!

Pestibulvar.hu

Az Mfor.hu számolt be arról, hogy a kormány honlapján március vége óta elérhetőek az állami vezetők fizetési adatai, amiből kiszámolható, hogy





IDÉN 35 SZÁZALÉKKAL TÖBB PÉNZT VIHETNEK HAZA AZ ÁLLAMTITKÁROK!

 

A lap szerint így az, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, a havi bruttó bére 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott.

 

“Rosszul jár” az, aki az országgyűlésben is bent ül, mivel azok az államtitkárok, akik a parlamentben is helyet foglalnak, kénytelenek beérni a képviselői alapbér emelésével, ami 997 000 forintról nőtt 1 103 400 forintra. Ehhez teszik hozzá a változatlan összegű államtitkári fizetést, tehát a bruttó 1 296 300 forintot.

A kormány tehát elvárja, hogy mindenki járuljon hozzá a válságkezeléshez. Megfelezték a pártok állami támogatását, forrásokat vontak el az önkormányzatoktól amivel legalább 200 önkormányzat csődközeli állapotba fog kerülni nyár végére,

DE ANNAK, HOGY SAJÁT FIZETÉSÜKET IS CSÖKKENTENÉK, MÉG A LEGAPRÓBB JELE SINCS.

 






Más országok vezetői másképp kezelik a dolgot. Ahelyett, hogy megemelnék a saját fizetésüket inkább szolidaritást vállalnak. A bolgár képviselők és kormánytagok például lemondtak teljes fizetésükről a járványhelyzet idejére. Az osztrák kormány tagjai egyhavi fizetésüket ajánlották fel, míg a szlovén kormány megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét, valamint felajánlották a fizetésük 30 százalékát. De még az albán miniszterek is átérzik a helyzet súlyát, így ők is megfelezték a fizetésüket a veszélyhelyzet teljes idejére – közölte a 444.hu.

EZEKKEL SZEMBEN KIRÍVÓ, HOGY AZ ORBÁN-KORMÁNY CSAK SAJÁT MAGÁVAL TÖRŐDIK, MÉG EGY MINIMÁLIS GESZTUST SEM KÉPESEK TENNI EBBEN A PÉLDÁTLAN VÁLSÁGBAN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top