Politika

Orbán végre elismerte, nem ért az egészségügyhöz

zsurpubi.hu

Kösz az infót, de ezzel már az egész ország tisztában volt eddig is. Elég, ha Kásler kinevezésére, vagy az egészségügyi ellátás tragikus állapotára gondolunk.





Akkor leszek elégedett, ha megöltük ezt a nyomorult vírust, de az vakcina nélkül nem megy, az pedig nincs

– jelentette ki a szuperhős szerepében tetszelgő miniszterelnök a Kossuth rádió ma reggeli műsorában. Orbán hozzátette, „az orvosok, virológusok mind óvatosabb a lazításokat illetően, nem győzik hangsúlyozni, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra.”

 

A populista vezér ezt követően kijelentette,

Jól vizsgázott a magyar oktatás. A digitális oktatásra való átállást a magyar tanárok úgy oldottak meg, mint Európában senki.

 

Ha ez részben így is van, kizárólag az alulfizetett pedagógusok áldozatos munkájának köszönhető. Hazánkban az oktatás színvonala ugyanis épp olyan távol áll attól, hogy megfelelően működjön digitálisan, mint Orbán az igazmondástól. Arról nem is beszélve, hogy ez a módszer sok gyermek számára már az internethozzáférés hiánya miatt kivitelezhetetlen.

Ritka a politikában az ilyesmi, de személyes vállalásomnak tekintem, hogy annyi munkahelyet hozz létre a kormány, amennyit a járvány elvitt

– jegyezte meg büszkén a kiégett despota.

 

Arról ugyanakkor nem beszélt, mi a helyzet azzal a több tízezer emberrel, akik eddig és ezután munkanélkülié váltak, illetve válnak majd, és akikre a Fidesz azt mondta, „nem tudnak velük mit kezdeni”. A miniszterelnök válaszában arra sem tért ki, milyen okból nem követték a többi európai ország példáját, ami a munkáltatók és munkavállalók valódi megsegítését illeti.

Én most fontosnak éreztem, hogy ezt a védekezést magam irányítsam. És nem azért, mert értek az egészségügyhöz, ezzel nem lehet megvádolni, de a józan eszem a helyén van

– helyzete középpontba magát a populisták királya.






 

Azzal, hogy nem ért az egészségügyhöz, sajnos pontosan tisztában van mindenki, aki Magyarországon él, ezért vannak elkeserítő állapotban a kórházak, ezért van hiány orvosokból, ápolókból, eszközökből, és ezért nem képes megfelelő embereket kinevezni ezen a területen, ahol egyébként elképesztő, de tízezrek halnak meg évente kórházi fertőzésekben.

 

Köszönjük a szép szavakat, miniszterelnök „úr”! Mondjuk azt sokkal jobban értékelte volna ez az ország, ha olyan vezetője lenne, aki stadionok és strómanok helyett az egészségügyre, az oktatásra, a gazdaságra költötte volna a közpénzmilliárdokat az elmúlt tíz évben. Ebben az esetben még a világjárvány elleni küzdelem közepén is jobb helyzetben lennénk. Ahogyan a hangzatos kijelentések helyett annak is több hasznát vennénk, ha a kormány időben, a megfelelő korlátozásokat meghozva, tiszta, világos tájékoztatással, és valódi segítségnyújtással vette volna fel a harcot a vírussal szemben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top