Politika

Elképesztő statisztikai csalásra derült fény – A kormány mindenkit át akar verni?

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány még mindig úgy gondolja, Budapesten várni kell még legalább egy hetet azzal, hogy fokozatosan feloldják a járványügyi korlátozásokat. Ezt azzal magyarázzák, hogy itt van a legtöbb beteg.






 

Az Operatív Törzs ma reggeli jelentéséből azonban kiderül, hogy míg a fővárosban 10 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, addig Zala megyében ez a szám 13 volt.

TEHÁT AZ ELŐZŐ NAPHOZ KÉPEST BUDAPESTEN MINDÖSSZE 0,64 SZÁZALÉKOS VOLT A NÖVEKEDÉS, ZALÁBAN PEDIG 8,6 SZÁZALÉKOS.

 

Lakosságarányban nézve Budapest és Fejér megye után Zalában van a legtöbb igazolt koronavírusos.

Két hetes távlatban pedig még rosszabb a helyzet az említett vidéki megyében:

ZALÁBAN 241 SZÁZALÉKKAL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, MÍG BUDAPESTEN 22 SZÁZALÉKKAL.

 

Egyes hírek szerint, ennek oka, hogy Zalában az önkormányzati és állami fenntartású idősotthonokban megjelent a vírus, de erről se az Operatív Törzs, se a fideszes polgármester nem ad részletes tájékoztatást!

 

A hivatalos tájékoztatóval azonban nem csak az a gond, hogy egyes információkat eltitkolják. Például most Borsodban és Heves megyében is csökkent az összes igazolt betegek száma. Hevesben április 28-a óta 17 beteget tüntetett fel az Operatív Törzs a térképen, mára ez a szám lecsökkent 16-ra, Borsodban pedig május 2-a óta 65 betegről lehetett tudni, de ott ma már csak 63 beteg szerepelt a statisztikában (a térkép pedig nem az aktív eseteket mutatja, hanem az összes eddig diagnosztizáltat) – közölte a 444.hu.

 

Váratlannak és meglepőnek számít a lap szerint az is, hogy míg Müller Cecília tisztifőorvos szerint büszkének kell lenni arra, hogy “járványügyi szempontból Magyarország Európa legfelkészültebb országa, naprakész adatokkal európai szintű járványügyi figyelőrendszert működtet”, addig a tájékoztatón ma már nem közölték, hogy hányan vannak kórházban és hányan lélegeztetőgépen.






 

Ez fontos adat lenne, mivel pénteken megugrott a számuk: a kórházban lévőké 968-ról 1132-re, a lélegeztetőgépen lévő betegek száma pedig 50-ről 74-re. Pénteken nem adott választ arra az Operatív Törzs, hogy mi ennek az oka, ma pedig mivel nem közöltek adatokat, nem tudni, hogy egyszeri alkalomról volt-e szó.

 

Ezekkel az adatokkal szemben azonban naprakész és elég részletes statisztikát közölnek arról, hogy hány fertőzött van a Pesti úti idősotthonban és hányan hunytak el a lakók közül (305 fertőzött és 42 áldozat).

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top