Politika

A fideszesek megvédték Mészáros vagyonát – Nem vetnek ki különadót az oligarchákra!

Mészáros Lőrinc Kép: Népszava

Döntött a parlament gazdasági bizottsága arról a törvényjavaslatról, aminek a lényege, hogy a válság kezeléséhez azok járuljanak nagyobb összeggel hozzá, akik az elmúlt években a legtöbb pénzt nyerték el az államtól, így a kormánynak nem az önkormányzatoktól és más intézményektől kéne elvonnia a támogatásokat – közölte a 444.hu.






 

A javaslatot Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők nyújtották be, de tervük végül elbukott.

A FIDESZES TÖBBSÉGŰ GAZDASÁGI BIZOTTSÁG A JAVASLATOT EGYBŐL LE IS SZAVAZTA, ÍGY AZ NEM KERÜL MAJD A PARLAMENT ELÉ!

 

Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke szerint, a benyújtott javaslat súlyosan sérti az alaptörvényt, hiszen visszamenőleg vetne ki adót, ráadásul az adózói kört is érthetetlen módon jelölné ki.

Szel Bernadett szerint, a magyar nép igazságérzetét bántja, hogy Mészáros és társai az elmúlt években ilyen rendkívüli módon meggazdagodtak, majd visszakérdezett, hogy ha a kormánypárti képviselők leszavazzák ezt a javaslatot, akkor milyen módon kívánják bevonni a közteherviselésbe ezeket az oligarchákat.

A BIZOTTSÁG ELNÖKE ERRE KIFEJTETTE, HOGY MINDEN MAGYAR ADÓZÓ RÉSZT VESZ A KÖZTEHERVISELÉSBEN A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ RÉVÉN, ÍGY MÉSZÁROS LŐRINC IS.

 






Hadházy Ákos felszólalásában pedig arra tért ki, hogy a javaslatról nem gondolná, hogy alaptörvény ellenes, mivel azt jogászok írták, majd megemlítette, hogy egy átlagos magyarnak 200 ezer évig kéne dolgoznia ahhoz, hogy olyan hatalmas vagyonra tegyen szert, mint amekkora Mészárosnak van.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top