Politika

Nem jött be Orbán gyűlöletkeltése, megalázó vereséget szenvedett a Kúriától

Pestibulvar.hu

Helybenhagyta a Kúria kedden a gyöngyöspatai szegregációs ügyben született másodfokú ítéletet, így az a 60 roma ember, akiket korábban jogellenesen különítettek el az iskolában,





VÉGRE MEGKAPHATJA AZT A KÖZEL SZÁZMILLIÓ FORINTOT, AMIT MEGÍTÉLTEK NEKIK.

 

Az alperesek (az iskola fenntartói) kérték, hogy pénz helyett teljesíthessék a kártérítést természetben, vagyis képzés, oktatás formájában, ha pedig erre nem lenne lehetőség, a helyi önkormányzat a nem vagyoni kártérítés összegének mérséklését is kérte.

 

Azt, hogy a bíróságokat még 10 év önkényuralom után sem sikerült teljesen maga alá gyűrnie a Fidesznek, jelzi, hogy a Kúria az év elején indult példátlan politikai nyomás ellenére is úgy döntött,

ELUTASÍTJA AZ ÁLLAMI SZERVEK KÉRÉSÉT, RÁADÁSUL EGYBŐL MINDKETTŐT.

 

A Kúria arra hivatkozott, hogy a nem vagyoni károk megtérítésénél a kártérítés megítélésének egyetlen módja a pénzbeli kártérítés, természetbeni kártérítés alkalmazására pedig nincs jogszabályi lehetőség. “Pénzbeli kártérítés, pótlólagos képzéssel való kiváltására csak a felek peren kívüli megállapodása esetén kerülhet sor” – írták az ítéletben.






 

Mint ismert, Orbán Viktor és a Fidesz a koronavírus-válságot megelőzően úgy tervezte, hogy a teljes évet – több másik hasonlóan botrányos téma, pl. az úgynevezett “börtönbiznisz” mellett – a cigányellenes uszításra fogja felépíteni. Még egy nemzeti konzultációt is indítani akartak az ügyben, csak aztán a számításaikat felülírta a járvány, így nem tudták kiaknázni a cigányok elleni uszításban rejlő politikai lehetőségeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top