Politika

Börtönt kérnek Bige László vállalkozóra, akibe belekötött Orbán jóbarátja, Csányi Sándor

(Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Szerinte Csányi meg akarja szerezni a cégét.


Börtönbüntetést és 135 millió forint pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval szemben – értesült a vádemelésről a 24.hu.

 

A műtrágyagyártó cégéről ismert milliárdos vállalkozó szolnoki gyárát 2018 őszén szállta meg a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkor azt közölte: a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

 

A szolnoki gyárban a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer ellenőriztek fél év alatt. Az üzemet egy időre be is záratták a hatóságok.

 

Bigével és érdekeltségeivel szemben vesztegetés, versenysértés és csalás miatt is vizsgálódni kezdtek.

 

Novemberben Bige úgy nyilatkozott: azért szálltak rá a hatóságok, fenyegették börtönnel és záratták be a gyárát, mert vitája volt Csányi Sándorral, aki meg akarja szerezni a cégét.


 

Azt mondta, hogy az Orbán Viktorral szoros kapcsolatot ápoló Csányival régre nyúlik vissza a rivalizálásuk. Magyarországon már nem számíthat segítségre a támadásokkal szemben, mert minden hatalom a kormányfő kezében összpontosul – mondta Bige László.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top