Politika

Úgy megszívatta Varga Juditot az ellenzék, hogy azóta sem tértünk magunkhoz

Pestibulvar.hu

Ma tartják az Európai Parlamentben a nemzetközi szinten is hatalmas botrányt kiváltó magyar felhatalmazási törvény vitáját. Mint mi is beszámoltunk róla, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke kedden Orbán Viktort is meghívta, hogy megvédhesse a magyar kormány álláspontját, a miniszterelnök azonban visszautasította az ajánlatot – mondván, “nem ér rá”, mert a járványügyi helyzetet kell felügyelnie -, és maga helyett inkább Varga Judit igazságügyi minisztert akarta delegálni az EP-be.






 

Ezt viszont Sassoli utasította vissza, az Európai Parlament bevett gyakorlata szerint ugyanis a plenáris ülések vitáin csak az állam- és kormányfők szólalhatnak fel. Élnünk kell a gyanúval, hogy ezzel természetesen Orbán Viktor is tisztában van. Nehéz elképzelnünk, hogy egy politikus, aki – főként jogász létére – nyilván jártas az uniós jogban (nemkülönben a politikában), ne tudta volna előre, hogy mi lesz az EP válasza, ha Vargát akarja küldeni maga helyett.

 

Ha viszont tudta, felmerül a kérdés, hogy Orbán vajon miért küldött volna valakit, akiről tudta, hogy nem fog tudni felszólalni. Olybá tűnik az egész, mintha pontosan azért küldte volna, mert előre tudta, hogy vissza fogják utasítani őt. Ez a taktika lehetőséget adhatott neki arra, hogy úgy állíthassa be a helyzetet,

MINTHA VALÓJÁBAN AZ ŐT A MAGYAR JOGÁLLAM LEÉPÍTÉSÉVEL VÁDOLÓ EU VISELKEDNE DIKTATÓRIKUSAN, ÉS NEM PEDIG Ő CSINÁLT VOLNA DIKTATÚRÁT MAGYARORSZÁGBÓL.

 

Mintha meg akarta volna fordítani az eseményeket: elkövetőből áldozatot akart csinálni, hogy így hiteltelenítse az ellene szóló kritikákat. Varga Juditot is bevonta ebbe a játszmába, aki – hogy megtámogassa Orbán narratíváját – nemrég létre is hozott a Facebookon egy (propaganda)szavazást, azzal a kérdéssel, hogy

“ÖN ELFOGADHATÓNAK TARTJA, HOGY AZ EURÓPAI PARLAMENT MAGYARORSZÁGRÓL SZÓLÓ HOLNAPI PLENÁRIS VITÁJÁBAN NEM KAP FELSZÓLALÁSI LEHETŐSÉGET A MAGYAR KORMÁNY ERRE KIJELÖLT TAGJA?”

 






A szavazást egy fideszes követőkkel rendelkező oldalon valószínűsíthetően azzal a szándékkal indíthatta Varga, hogy – előre borítékolható módon – támogató arányú eredményeket kapjon. Ehhez képest – bár kezdetben kedvező módon alakultak számára az arányok – az ellenzéki szavazók tömeges leszavazása miatt hamar elkezdett felzárkózni a Vargáéval ellentétes vélemény, jelenleg az arány 41-59 százalék – egyelőre a kormánypárti álláspont javára -, de folyamatosan záródik az olló, az ellenzők véleménye pedig lendületben van.

 

Ha esetleg Ön is ki akarná fejezni a véleményét a szavazáson, itt megteheti:

Ön elfogadhatónak tartja, hogy az Európai Parlament Magyarországról szóló holnapi plenáris vitájában nem kap felszólalási lehetőséget a Magyar Kormány erre kijelölt tagja?

Közzétette: Varga Judit – 2020. május 13., szerda

 

Varga a mai napon egyébként egy újabb Facebook-poszttal folytatta az EU-ellenes hangulatkeltését. Azt írta,

“AZ EURÓPAI PARLAMENT “BETILTOTTA” A BESZÉDÉT, AMIT A MAGYAR EMBEREK ÉS MAGYARORSZÁG VÉDELMÉBEN SZERETETT VOLNA ELMONDANI.”

 

A miniszter koncepciósnak nevezte az Európai Parlament gyakorlatát (úgy próbálván beállítani a dolgot, mintha az EP külön csak a magyar kormány esetében döntött volna így, és nem pedig egy általánosan bevett gyakorlatot alkalmazott volna a jelenlegi helyzetre is). Varga azt írta, “a baloldali pártok az ítéletet megírták, a védőbeszédre már nem voltak kíváncsiak. A beszédet, amit Brüsszelben nem mondhattam el, az internet nyilvánossága előtt közzéteszem és megküldöm az EP képviselőknek”.

 

Itt megtekinthető Varga teljes, képpel ellátott posztja, melyen Orbánnal együtt ül a Karmelita teraszán (kérdés, ha állítólag nem ér rá, mit keres egyáltalán ott?). A posztot Orbán is megosztotta, azzal a kiegészítéssel, hogy “így harcol egy magyar amazon”:





Az Európai Parlamentben betiltották a beszédemet, amit a magyar emberek és Magyarország védelmében szerettem volna…

Közzétette: Varga Judit – 2020. május 14., csütörtök

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top