Politika

DK: Büntetni kell, ha használhatatlan eszközöket adnak az egészségügyi dolgozóknak

nyugatifeny.hu

Számítson bűncselekménynek, ha valaki a koronavírus-járvány elleni védekezésre alkalmatlan eszközöket szerez be az egészségügy számára.






Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a DK nevében azt indítványozza, hogy

módosítsák a Büntető törvénykönyvet.

 

Fényképek tanúsága szerint ugyanis a Kínából beszerzett, a kórházaknak szánt eszközök egy részének dobozaira az van írva: nem alkalmasak egészségügyi védekezésre.

 

Hozzátette, az orvosegyetemek véleménye szerint

a tesztek között is vannak megbízhatatlanok.

 

A politikus szerint az egészségügyi dolgozók is arról számolnak be, hogy számos helyen nincs megfelelő mennyiségű és minőségű védőeszköz. Úgy tűnik, hogy az Orbán Viktor által “a világba kiküldött fürkészek, portyázók” rossz munkát végeztek. Sok esetben használhatatlan eszközöket szereztek be. Ezzel veszélyeztetik az egészségügyi dolgozók és a magyarok egészségét – jelentette ki.

 






Miután a kormány teljhatalmat kért magának, elvárható, hogy a lehető legnagyobb gondossággal és felelősséggel járjon el – mondta.

 

Hozzátette: tudja, hogy gyorsan kell cselekedni, de ez nem jelentheti azt, hogy nem kell figyelni arra, hogy csak megfelelő eszközök kerüljenek be az egészségügyi rendszerbe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top