Politika

Megszorongatták Káslert a parlamentben

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Korózs Lajos és Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselők Kásler Miklóst kérdezték a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban tapasztalható állapotokról.

Az intézményben majdnem minden harmadik koronavírus fertőzött meghalt, az egészségügyi személyzet részére nincs elég védőfelszerelés, a betegeket gipszkarton fallal izolálják. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházba a fővárosi fenntartású Pesti Úti Idősek Otthonából is nagy számban kerültek betegek.

 

Korózs Lajos arról faggatta az EMMI minisztert, mit akar tenni a tarthatatlan állapotok felszámolására. Kásler Miklós válaszában tagadta, hogy megengedhetetlen állapotok uralkodnának a kórházban és arról beszélt, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban 24 egészségügyi dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív, de valamennyien tünetmentesek vagy enyhe tüneteik vannak, a kontaktkutatások pedig azt mutatták, nincs kapcsolat a kórház és a Pesti Úti Idősek otthona között. Majd azt mondta, a fővárosi fenntartású idősotthonban minden tizedik lakó megfertőződött és a betegségben elhunytak hatoda ebben az idősotthonban élt.

 

Bangóné Borbély Ildikó Müller Cecília egy korábbi levelét idézte, amelyben szerinte az országos tisztifőorvos nem zárta ki, hogy akár a Pesti út is lehetett a kórházi fertőzés forrása. Kásler Miklós szerint a képviselő félremagyarázza Müller Cecília szavait.

 


Ezt megelőzően Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő Varga Juditot kérdezte arról, hogy milyen lépéseket akar tenni az igazságügyi miniszter a családon belüli erőszak áldozatainak védelmére, hiszen ez a munkaköri leírásában is szerepel és mit gondol Kövér László korábbi nyilatkozatáról a „2-essel kezdődő személyi számú képviselőkről”.

 

Varga Judit válaszában azt mondta, az ellenzék csak pártpolitikai célokra használja a családon belüli erőszak áldozatainak ügyét, Kövér László pedig a tisztelet hangján beszélt a nőkről. Majd felidézte, hogy egy állítólagos uszító jobbikos honlapon folyamatosan uszítanak ellene és nőiességében gyalázzák. Válaszában Potocskáné Kőrösi Andrea, a Jobbik másik női képviselője azt mondta, a nevezett oldal egy „fake news oldal”, amit éppen a Fidesz támogatói hoztak létre. (nepszava.hu)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top