Politika

Varga Judit elképesztően silány dumával mentegette az ellenzéki nőket gyalázó Kövér Lászlót

nyugatifeny.hu

Szerinte a házelnök “régimódi úriemberként” (!) viselkedett a nőkkel.


Azonnali kérdésekkel folytatódott a parlament hétfői ülése.

 

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról kérdezte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy a kormány ellátja-e megfelelően a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét.

 

Varga-Damm felidézte Kövér László kijelentését, amelyben a házelnök arról beszélt

“szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

 

Varga Judit válaszában azt mondta: a valódi cselekvésben hisz, nem a hisztériakeltésben, épp ezért hirdette meg, hogy 2020 legyen az áldozatsegítés éve.

 

A miniszter hozzátette, hogy az ülésre készülve átnézte az ellenzék női politikusainak oldalait és elképedt, mert szerinte minden bejegyzés alatt őt női, anyai, emberi méltóságában sértő kommentek hemzsegnek.

 

“Maguk ne kérjenek rajtam számon semmiféle nővédelmet és egyenjogúságot, amíg az önök követői ilyen megjegyzéseket engednek meg az önök oldalán”

– önérzeteskedett Varga Judit.

 

A miniszternek Potocskáné Körösi Anita válaszolt a Jobbikból, aki elhatárolódást várt Vargától a Fidesz-KDNP-s politikusok korábbi nőellenes megnyilvánulásaira.


 

Majd beidézte a Varga Judittal készült interjúrészletet, amely szerint “Kövér László szavai tiszteletet mutatnak a nők iránt”. Potocskáné szerint ezek a szavak megbocsáthatatlanok.

 

Viszontválaszában Varga Judit azt mondta, szerint Kövér László

“megengedheti magának, hogy régimódi úriemberként többre tartsa a nőket”,

 

és ne akarja őket ilyen helyzetben látni. A miniszter szerint az érem másik oldala, hogy a nőknek jól esik, amikor előzékenyen viselkednek velük szemben.

 

(Index nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top