Politika

Kiderült, mikor mond le Orbán a teljhatalomról

nyugatifeny.hu

Hacsak közbe nem jön valami.


“Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabály-tervezetet a parlamentnek, amelynek elfogadásával – ez júniusban történhet meg – megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon – mondta Gulyás Gergely vasárnap este a Hír Tv-ben.

 

A kancelláriaminisztert arról is kérdezte a műsorvezető, hogy minek kell ahhoz történnie, hogy mégse nyújtsák be a javaslatot, azt válaszolta: “ha újra tömegessé válnának a megbetegedések, ha nem csökken a megbetegedések száma, hanem radikálisan nőni kezd“.

 

Hogy mekkora csökkenés kell, és hogy mit jelent a betegek számának radikális növekedése,

arra nem tért ki.

 

“A rendkívüli jogrend nemcsak egy elvont alkotmányos fogalom, hanem olyan alapjog korlátozásra ad lehetőséget, amire nem lenne lehetősége egy jogállamban a kormánynak, az államnak” – magyarázta Gulyás, hogy miért volt fontos egyáltalán bevezetni a felhatalmazási törvényt.

 


Varga Judit igazságügyminiszter korábban azt mondta: az ország veszélyhelyzetre való felkészítése már megtörtént, ha bármilyen újabb rendelkezésre lenne szükség, akkor a jogalkotók megfelelően fogják kezelni a helyzetet.

 

A hétfő reggeli adatok szerint 3535 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 11 idős, krónikus beteg.

 

Ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top