Politika

Ez nagyon durva: Mostantól a titkosszolgálatok döntenek arról, ki mit olvashat

nyugatifeny.hu

Egy csak online működő újságot, például a Független híreket is tönkre lehet így tenni, ha a titkosszolgáknak nem tetszik, amit írunk.






Veszélyes mértékben növeli a titkosszolgálatok hatáskörét egy friss törvénymódosítás: a “kiberbiztonság erősítésére” hivatkozva a titkosszolgálatok lényegében

bármilyen online tevékenységet felfüggeszthetnek.

 

A javaslatot Semjén Zsolt nyújtotta be.

 

A jogszabály kimondja, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat saját hatáskörben elrendelheti az ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét annak az „elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított” adatnak vagy szolgáltatásnak, amely

  • a „magyar kibertér biztonságára fenyegetést jelent”,
  • vagy „amely honvédelmi vagy szövetségi érdeket sért vagy veszélyeztet”.

 

A bonyolult megfogalmazás magyarul azt jelenti, hogy a titkosszolgálatok dönthetik el, hogy elérhetetlenné tesznek-e például online újságokat, vagy bármi más tartalmat, ami az interneten van.

 

Az „ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel” időtartama akár 90 nap is lehet, amit egyszer plusz 90 nappal meg is hosszabbíthatnak.






 

Egy csak online működő újságot, például a Nyugati Fényt is tönkre lehet így tenni, ha a titkosszolgáknak nem tetszik, amit írunk.

 

Persze az világos, hogy az államnak készen kell állnia egy kibertámadásra, de egy ilyen típusú támadás nem tart 180, de még 90 napig sem.

Ez a törvény egyszerűen a cenzúra lehetőségét teremti meg.

 

Ráadásul a törvény nem rendelkezik arról, hogy mik a döntés elleni jogorvoslati lehetőségek.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top