Politika

Ezt is jól megkavarták: lesz is iskola, meg nem is

nyugatifeny.hu

Az óvodák és a bölcsődék újranyitnak, de az iskolákban marad a digitális tanrend.






A kormány szerint a járványveszély mértéke csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le – mondta Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon közzétett videójában.

 

A tanév hossza nem változik, és mivel a digitális oktatás jól működik, így a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

 

Arról is döntöttek, hogy június 2-től engedélyezik az iskolákban a tanárok és a tanulók találkozását. Lehetőség lesz kiscsoportos konzultációkra, illetve korrepetációra.

 

Így június 2-tól az összes iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét. A tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell − mondta az államtitkár.

 






Június 2-a és 15-e között felzárkoztató foglalkozásokat kell szervezni, 15-e után pedig a következő tanévre készülhetnek fel az iskolákban 26-ig.

 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az intézmények szervezhetnek napközis táborokat a járványügyi szabályok betartása mellett.

 

Hogy nyári táborok is lesznek-e, arról csak jövő héten adnak tájékoztatást.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top