Politika

Kiakadt a DK: Orbán újabb 36 milliárdot küld a határon túlra, miközben itthon ezrével mennek tönkre a cégek

nyugatifeny.hu

Elképesztő a kormány fontossági sorrendje.






“Az Orbán-kormány a magyar adófizetők megsegítése helyett, a magyar munkahelyek megmentése helyett, a kirúgott magyar dolgozók támogatása helyett 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre”

– hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdán.

 

“Miközben a magyar adófizetők pénzéből továbbra sem költenek válságkezelésre, nincs érdemi munkahelyvédelem és nem kapnak segítséget a munkanélküliek sem, ezeknek a magyar embereknek az adóforintjaiból 36 milliárdot, azaz 36 ezer millió forintot küldünk külföldre, a határon túlra.

 






Ráadásul olyan országokba, ahol a kormányok egyébként az Orbán-kormánnyal ellentétben teszik a dolgukat és segítik az embereket.”

– ismertette a szóvivő.

 

Barkóczi kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat.

 

“Egész életünkben keményen dolgozunk és adózunk, fizetjük Európa egyik legtöbb és legmagasabb adóit, majd amikor bajba kerülünk, akkor a befizetett adónkból nem nekünk segítenek, hanem elküldik a határon túlra.

Ilyen hitvány, gerinctelen és nemzetietlen galádságot még Orbán Viktortól és a Fidesztől is ritkán látunk. Orbán most annyi pénzt küld a határon túlra, amennyiből a 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forintot kaphatna, ilyen sok pénzről beszélünk. Ez szégyen.”

– mondta a szóvivő, hozzátéve, a DK szerint ezek után Orbán Viktor nem csak ennek a programnak a visszavonásával, nem csak az érdemi válságkezelés elindításával, hanem bocsánatkéréssel tartozik az országnak.

 

A DK szóvivője pár példát is felhozott arra, hogy azokban az országokban, ahova a kormány most a pénzünket küldi, milyen válságkezelő intézkedések vannak:

“Romániában egymillió kényszerszabadságra küldött dolgozó kap rendkívüli támogatást az államtól. Itthon ez nulla forint. Szintén Romániában 12 hónapig jár álláskeresési támogatás az elbocsájtottaknak, itthon ez szánalmas 3 hónapig jár.

 






Szlovákiában a kijárási korlátozások miatt ellehetetlenült szektorokban dolgozóknak az állam kifizeti a dolgozók 80%-át. Itthon ez nulla, azaz nulla forint. De szintén Szlovákiában állami bérprogram van a gyerekeikkel otthon maradó, ezért dolgozni nem tudó szülőknek is. Itthon ilyen sincs.

 

Szerbiában minden polgár kapott 100 euró, azaz nagyjából 35 ezer forint támogatást az államtól a válság miatt. A magyarok ilyenről nem is álmodhatnak. Na, ezekbe az országokba küldi most Orbán Viktor a pénzünket, ahol a kormányok teszik a dolgukat.”

– hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top