Politika

Kiszivárgott: Nagyon durva vasúti járatritkításra készülnek Orbánék a járván ürügyén

nyugatifeny.hu

34 vasútvonalat érint a leépítés.






A járványhelyzet ürügyén, az utasok háta mögött drasztikus és értelmetlen vasúti járatritkításra készül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM):

június 6-tól

34 vonalon

megszüntetik a vonatok jelentős részét, egy részük helyett pótlóbuszokat fognak közlekedtetni – írja honlapján a Közlekedő Tömeg Egyesület.

 

20 vasútvonalon naponta irányonként mindössze egy, további 9 esetében pedig kettő járat fog közlekedni.

 

Rosszul járnak többek között a budapesti elővárosban komoly potenciállal bíró

  • Esztergom–Komárom,
  • Székesfehérvár–Sárbogárd,
  • Nagyoroszi–Balassagyarmat,
  • Balassagyarmat–Ipolytarnóc,
  • Vámosgyörk–Gyöngyös

szakaszok is.

 

A 20 évvel ezelőtt komoly anyagi ráfordítás árán újjáépített Zalaegerszeg–Őrihodos vonalon csak két, megállás nélkül közlekedő nemzetközi gyorsvonat marad, a személyvonatokat buszokkal fogják pótolni a korszerű vasútvonal mentén

– közölték.






 

A Közlekedő Tömeg úgy véli, a járvány elleni védekezést nem segíti a pótlóbuszozás: az autóbuszokon ugyanúgy zárt térben ülnek az utasok, mint a vonatokon. „

Pofátlan hazugság a vírusra hivatkozva járatokat ritkítani, miközben folyamatban van a korlátozások feloldása, szinte minden európai országban ezekben a hetekben állnak vissza a normál menetrendre”

 

– fogalmaztak, hozzátéve:

“A politikusok, önjelölt szakértők ezen kívül a költségcsökkentés szükségességével érvelnek a járatritkítás mellett, de ez sem fog teljesülni: napi egy vonathoz ugyanúgy szükség van járművekre, mozdonyvezetőkre, jegyvizsgálókra és az állomásokon forgalmi személyzetre, a pályát továbbra is fenn kell tartani; ellenben a pótlóbuszok beállítása nem elhanyagolható összegbe kerül.

 

Az utasoknak komoly kényelmetlenséget okoz, hogy teljesen átláthatatlanná válik a menetrend: bizonyos időpontokban vonattal, máskor pótlóbusszal utazhatnak, melynek menetideje a közúton nehezen feltárható régiókban (pl. Szentes–Hódmezővásárhely) hosszabb a vonaténál”

 

Az egyesület szerint a kormány valódi célja, hogy

„további színvonalcsökkentéssel minél több utast tereljen a közösségi közlekedésről a környezetszennyezőbb, balesetveszélyesebb autós közlekedésre, és a közeljövőben

teljesen megszüntesse

a mellékvonalak jelentős részét, azzal mit sem törődve, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából kiemelten fontos a lakosság mobilitásának biztosítása, gondolva a gépkocsival vagy jogosítvánnyal nem rendelkezőkre is”.

 

Az érintett vasútvonalak listája és a teljes cikk megtalálható >>IDE KATTINTVA<<

 

(kozlekedotomeg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top