Politika

Felér egy esküszegéssel: kiderült, mire szórta el Orbán a közpénzt a válság küszöbén

Forrás: Index

Miközben egyre nagyobb méreteket ölt a koronavírus-járvány miatt a szociális válság Magyarországon, és a kormány azt sem tudja, honnan vonjon el pénzt, csak hogy kezelje a gazdasági összeomlást, a 24.hu kiderítette, hogy a válságot megelőző hónapokban a Fidesz még olyan könnyelműen szórta az adófizetők pénzét, mintha fogalma nem lett volna róla, hogy mi közelít (pedig már akkor is sejteni lehetett, hogy 2020-ban válság jöhet, amikor koronavírusról még szó sem volt).






 

A következő dolgokra költöttek el súlyos milliókat (a tételes beszámoló << ITT >> megtekinthető):

  • A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-n kereszül 60 millió forintos szponzorációs szerződést kötöttek a Szövetség a Nemzetért Alapítvánnyal (SZNA). A SZNA neve onnan lehet ismerős a nyilvánosságnak, hogy ők feleltek az Orbán Viktor által 2002-ben meghirdetett polgári körök fenntartásáért, jelenleg is ők üzemeltetik a Polgárok Házát, és ők állnak a Makovecz Imre által alapított Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött. Hogy mire mehetett el ez a temérdek pénz, az rejtély, mert az alapítvány honlapja évek óta nem frissült, a legfrissebb adat 2017-es.
  • Szintén szponzorációs szerződés keretében 30 millió forintot juttattak Krskó Tibor kormányközeli üzletember cégének, a KOD Médiának. Krskó Rogán Antal egykori szomszédjának, Csetényi Csabának az üzlettársaként lett ismert. Cégeik, a Network 360 Reklámügynökség és az Affiliate Network Kft. néhány éve még 13 milliárdos forgalmat bonyolítottak, csak aztán Csetényiék kiestek a pixisből, és azóta megszűnt a bevételük. Most úgy tűnik, mégis csurrantottak nekik valamicskét.
  • Egy másik alapítványnak, a Média a Családért Alapítványnak is juttattak pénzt, egészen pontosan 25 millió forintot. Ez a szervezet Orbán feleségéhez, Lévai Anikóhoz kapcsolódik, médiadíjának fővédnöke is a miniszterelnök felesége.
  • Külön cikkben is beszámoltunk róla, hogy februárban, amikor a vírus már javában tombolt Európában, szerződést kötöttek egy Férfiak Klubja Nonprofit Kft. nevű céggel is, 7 millió forint értékben. Hogy ezt aztán mire verték el, szintén rejtély. A fideszes “férfiklubként” elhíresült szervezetről annyit lehet tudni, hogy néhány éve a nemzetközi férfinapon ültettek egy fát, az eseményen fideszes politikusok is megjelentek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top