Politika

Szorul a hurok Kásler nyaka körül! Saját minisztériuma buktatta le!

Pestibulvar.hu

Hiába próbálja Kásler Miklós az orvosokra hárítani a kórházi ágyak kiürítésének felelősségét, szorul a hurok a miniszter nyaka körül: a Magyar Helsinki Bizottság ugyanis kikérte azt a dokumentumot, amelyben Kásler Miklós felszólította a kórházak vezetőit, hogy ürítsék ki a kórházak egyes részlegeit.

AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA (EMMI) AZONBAN MEGTAGADTA AZ UTASÍTÁS KIADÁSÁT!

 

Mindennek azért van jelentősége, mert az Operatív Törzs a kérdéses miniszteri utasítás alapján közölte, hogy „április 19-ig a kórházaknak 50%-os ágykapacitást kell előkészíteni. Tehát 100 kórházi ágyból 50 ágyat kell felszabadítani a koronavírus-fertőzöttek kórházi ellátására. A következő ütemben ezt 60%-ra kell majd növelni, vagyis 100 ágyból 60 ágynak kell majd készen állnia koronavírusos betegek ellátására.”

 

Kásler Miklós azonban később már azt állította, hogy „ilyen utasítás soha nem hangzott el”, legutóbb pedig

ARRÓL BESZÉLT A MINISZTER, HOGY AZ ORVOSOK DÖNTÖTTEK, MELYIK BETEGET KÜLDIK HAZA, VAGYIS A FELELŐSSÉG IS ŐKET TERHELI.

 

Igen ám, de az EMMI igazán furcsa indoklással utasította el az írásbeli utasítás kiadását kérő jogvédő szervezetet: a tárca szerint ugyanis a kért dokumentum azért nem hozható nyilvánosságra, mert további döntéseket készít elő.

EZZEL AZONBAN LE IS BUKTATTÁK KÁSLERT, HISZEN ELISMERTÉK, HOGY MÉGIS LÉTEZIK ILYEN MINISZTERI UTASÍTÁS!

 


Az ellentmondásra a Magyar Helsinki Bizottság is lecsapott. Szerintük az üggyel kapcsolatban egyre több a kérdőjel. „Hogyan mondhatja a miniszter, hogy nem volt utasítás, amikor a minisztériuma meg azt mondja, hogy van, de az döntés-előkészítő irat? És vajon milyen jövőbeni döntést készít elő a kórházi ágyak tömegének felszabadítása?” – teszik fel az elgondolkodtató kérdéseket közleményükben.

 

A jogvédő szervezet bejelentette: közadatpert indít az Emmivel szemben, hogy kiderüljön az igazság.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top