Politika

Orbán rátett még egy lapáttal – már a parlamenti színjátékot is ki akarja kerülni

Pestibulvar.hu

Orbán épp a nagy megmentő szerepében tetszeleg, kihasználva, hogy valami még ismeretlen oknál fogva Kelet-Európát megkímélte a vírus, de már a következő terven töri a fejét. Benyújtották a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, miközben verik a mellüket, hogy lám-lám, nincs itt diktatúra, felesleges károgás volt a demokrácia féltése.






 

Csak halkan jegyzem meg, hogy mennyivel másabb hangulatú lett volna ez a történet, ha Orbán elfogadja az ellenzék békejobbját, és rábólint az MSZP 90 napos korlátozási kérésére, hiszen bőven benne vagyunk ebben határidőben. Orbán nem ezt választotta, újra csak bebizonyította a teljes együttműködésképtelenségét.

 

Miközben most éppen a demokrácia nevében benyújtják a törvényjavaslatot a rendkívüli jogrend visszavonásáról, egy igen durva módosítást próbálnak keresztül vinni, amit nem akarnak nagy dobra verni. Ha megszavazzák a törvényt, akkor

INNENTŐL KEZDVE ORBÁNNAK MÁR PARLAMENTI FELHATALMAZÁS SEM KELL MAJD A RENDELETI KORMÁNYZÁSHOZ,

egészségügyi válsághelyzet idején, ami egy eddig nem létező fogalom volt. A tervezet szerint a kormány akkor rendelhet el válsághelyzetet, ha

  • nemzetközi horderejű közegészségügyi-járványügyi szükséghelyzet,
  • az emberek életét, testi épségét, vagy az egészségügyi ellátást veszélyeztető körülmény következik be.

 

Ekkor viszont felhatalmazást kap a kormány, hogy a járvány megelőzése, a következményeinek elhárítása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat. Pontosan ugyanúgy, mint most. Most sem volt semmi gátlásuk, hogy

A JÁRVÁNYRA VALÓ HIVATKOZÁSSAL A SAJÁT PECSENYÉJÜKET SÜTÖGESSÉK!

 

Az ellenzéket Orbán újra megpróbálja csapdába csalni. Ha megszavazzák a rendeleti kormányzás megszüntetését, amit eredetileg is elleneztek ebben a formában, akkor egyben azt is megszavazzák, hogy innentől kezdve Orbán a parlament nélkül, önmagának adhat újra ilyen felhatalmazást, egy igencsak tágan értelmezhető egészségügyi vészhelyzet idején.






 

Ha pedig nem szavazza meg, akkor azonnal jön a kórus, hogy alkalmatlanok, össze-vissza beszélnek, egyszer ellenzik a kormány felhatalmazását, utána pedig nem akarják megszüntetni. Világosan látszik, Orbán célja az ellenzéket egy olyan pályára állítani, hogy még az ország javát szolgáló intézkedéseket se tudja megszavazni, olyan feltételeket teremteni, hogy egy javaslatban szerepeljenek a tisztességes és az elfogadhatatlan javaslatok is.

 

Nem csak politikai, de kommunikációs feladat is ez az ellenzéknek, megoldani, hogy mindezt tisztán és világosan bemutassák a választóknak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top