Politika

Beszóltak Orbánnak – Újabb elhibázott kormányzati lépés következik

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor az állami rádió műsorában jelentette be, hogy újabb nemzeti konzultációt fog indítani, ezúttal a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról, a válságkezelésről és persze Soros Györgyről is.





AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ÉLESEN BÍRÁLJÁK A KORMÁNY DÖNTÉSÉT, SZERINTÜK INKÁBB A VÁLSÁG KEZELÉSÉRE KÉNE FORDÍTANI MINDEN FIGYELMET ÉS ÖSSZEGET, NEM A NEMZETI KONZULTÁCIÓRA.

 

“A Demokratikus Koalíció szerint ez az újabb értelmetlen nemzeti konzultáció pontosan megmutatja, hogy a Fidesz-kormány miért alkalmatlan bármire is. Most ugyanis, amikor egy ország vergődik a válságban, nem irreális kérdésfelvetésekkel és Soros Györggyel kell riogatni a magyarokat, hanem el kéne kezdeni végre válságot kezelni.” – mondta Barkóczi Balázs.

 

A miniszterelnök a rádióban kifejtette véleményét az Európai Unió 750 milliárd eurós válságkezelő csomagjáról is. Szerinte sok veszélyt hordoz magában, mivel rossz esetben még az unokáink is ezt a hitelt fizethetik majd.

“És ez azt jelenti, hogy miután 30 évre akarják fölvenni, még az unokáink feje felett is ott lebeg majd a lehetőség, hogy ha nem a magyarok, hanem valaki más nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor majd nekik kell helyettük visszafizetni. Én nem utasítom el azonnal ezt, de berzenkedik ellene az ösztönvilágom.” – fejtette ki Orbán.

 

A Momentum politikusa azonban ezt másképp látja. Szerinte nem az uniós hitellel van a baj, hanem inkább a paksi erőmű és a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelével.

“AZ UNOKÁINKNAK AZ OROSZ PAKSI HITELT KELL MAJD VISSZAFIZETNI AZ ELKÖVETKEZŐ 50 ÉVBEN, MEG UGYE A TITKOSÍTOTT KÍNAI-BELGRÁD VASÚT HITELÉT. A KELETI DIKTATÚRÁKTÓL FELVETT HITEL AZ RENDBEN VAN, DE A KÖZÖS EU-S FELELŐSSÉGVÁLLALÁS AZ PEDIG NEM?”

– nyilatkozta Berg Dániel.






 

Az ATV Híradója egy politikai elemzőt kérdezett meg a témával kapcsolatban, aki szerint is fals megközelítés a miniszterelnök kijelentése, mivel az uniós segítség nem adósítaná el Magyarországot. Vasali Zoltán úgy véli, ez inkább csak egy újabb kommunikációs fogás, aminek az a célja, hogy csökkentse az uniós válságkezelő csomagjának a jelentőségét.

 

A szakértő a nemzeti konzultációval kapcsolatban pedig kifejtette:

“Azt lehet már tudni, hogy általában ezt a kérdőívet csak azok töltik ki, akik elsősorban a kormánypárti szavazóknak számítanak. Tehát, hogy ebből valószínűleg nem vállal túl nagy kockázatot a kormány azzal, hogy ezt megteszi. Másrészt valószínűleg a saját választóiktól szeretnének elsősorban egy ilyen pozitív visszajelzést kapni, amit később kommunikálhatnak“.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top