Politika

Kompromittáló történet terjed Orbánról: ezt nem fogja reklámozni a Fidesz előtt

Pestibulvar.hu

Ezek a történetek is jelzik, hogy már akkoriban miféle ember volt.






 

Meglehetősen visszatetsző történetről számolt be a fiatal Orbán Viktor múltja kapcsán egy holland újságíró. 28 évvel ezelőtt Marcel Haenen Orbánnal és a Fidesz külügyi politikusával, Németh Zsolttal látogatást tett a German Marshall Fund ösztöndíjasaként az Egyesült Államokban.

 

A 11 fős ösztöndíjprogramon olyan európai fiatal politikusnövendékek és aktivisták vettek részt, akiket 1992-ben a jövő reménységeként tartottak számon Nyugaton, köztük volt Orbán is, aki akkor járt életében először az USA-ban. Németh az újságíróval folytatott visszaemlékezésében azt mesélte Orbánról, hogy rendkívül céltudatos volt, reggel hatkor kelt, hogy angol szavakat gyakoroljon.

Jelzi, hogy már akkoriban miféle ember lehetett, hogy a belépője is rendkívül látványosra sikeredett. Úgy mutatta be magát, hogy

„A NEVEM ORBÁN VIKTOR, A FIDESZ VEZETŐJE VAGYOK, ÉS ÉN LESZEK MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ MINISZTERELNÖKE”.

 

Wolfgang Krach, a program egyik résztvevője, a Süddeutsche Zeitung mai szerkesztője erről azt mondta, “sokkolta őt Orbán megalomániája”, bár elismerte, hogy a Fidesz ifjú vezére végül is betartotta a szavát, mert 6 évre rá tényleg miniszterelnök lett belőle.

 






A beszámolók szerint Orbán már akkor rendkívül tudatosan viselkedett, feleslegesen nem beszélt, inkább tanult és figyelt. Egyesek zárkózottnak nevezték, nagy bulizásokban sem vett részt, inkább Némethtel biliárdozgatott kettesben.

 

Egy másik visszaemlékező, Pascal Riché francia újságíró úgy festette le Orbánt, mint aki olyan volt, mint egy csendes, de ambiciózus “kis Napóleon“. Egyszer volt csak nyitottabb, amikor egy indián rezervátumba látogattak, és

ORBÁN KI AKARTA FEJTENI NEKIK AZ “ÜZLETI ELKÉPZELÉSEIT”. AZ INDIÁNOK EZT ÁLLÍTÓLAG NEM JÓL FOGADTÁK, ÍGY ORBÁN VISSZAHÚZÓDOTT A HÁTTÉRBE.

 

További érdekes része a cikknek, hogy Heike Witzel, a hallei evangélikus egyház munkatársa elmesélte, hogy Orbánt kifejezetten csak azok érdekelték,

AKIKET POLITIKAILAG HASZNOSNAK TARTOTT, EMIATT LEHETETT, HOGY “VELE PÉLDÁUL NEM SOKAT FOGLALKOZOTT”.

 

Németh Soros Györgyöt is felemlegette a tanulmányút kapcsán, aki állítása szerint meghívta a két fiatal fideszest New Yorkba, és felajánlotta nekik, hogy ha bármire szükségük van, segíteni fog nekik. Németh ezt utólag – nyilván a Fidesz mostani Soros-ellenes gyűlöletpropagandája miatt – úgy értékelte, mintha Soros “meg akarta volna vesztegetni” őket. Amit ők, a Fidesz köztudottan erkölcsös élharcosai állítása szerint

“KELLEMETLENNEK ÉREZTEK, ÉS EMIATT VISSZA IS UTASÍTOTTAK”.

 

Németh elmesélte azt is, hogy a ’80-as években hogy támogatta őket Soros, többek között pl. ő finanszírozta a Fidesz első fénymásológépét, ami segítette őket a párt üzenetének terjesztésében. Sorost is megkérdezte a holland újságíró az állítólagos new yorki esetről, de az amerikai milliárdos azt mondta, nem emlékszik rá, hogy valaha is elhangzott volna ez a párbeszéd közte és Orbánék között.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top