Politika

Megjöttek a legfrissebb adatok – Egekben az államháztartási hiány!

Pestibulvar.hu

Hétfőn közölte a Pénzügyminisztérium (PM) előzetes jelentésében, hogy májusban mekkora az önkormányzatok nélküli államháztartás, az úgynevezett központi alrendszer hiánya.





ESZERINT, AZ ELŐZŐ HÓNAPBAN 324,1 MILLIÁRD FORINT HIÁNNYAL ZÁRTAK, ÍGY AZ IDEI ELSŐ ÖT HÓNAPBAN 1051,5 MILLIÁRD FORINT LETT AZ ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIÁNY.

 

A jelentésben kiemelik, hogy a koronavírus gazdasági hatásainak mérséklése céljából indított gazdaságvédelmi akcióterv, valamint a járvány elleni védekezés költségei, jócskán megemelték a pénzforgalmi hiányt.

 

A PM részletei szerint, a központi költségvetés 910 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 154,3 milliárd forintos deficitet értek el, míg az elkülönített állami pénzalapok 12,8 milliárd forintos többletet hoztak.

A koronavírus-járvány elleni küzdelemmel kapcsolatos egészségügyi eszközbeszerzések május végéig összesen 450 milliárd forintot meghaladó összeget tettek ki.






A Pénzügyminisztérium jelentésében kitérnek arra is, hogy május végéig összesen 486,7 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe, emellett azonban az uniós kiadsok meghaladták a 967 milliárd forintot – közölte az atv.hu.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top