Politika

Kitörhet az új médiaháború – egymásnak estek a Fidesz médiában

AFP Photo/Kisbenedek Attila

A Hír TV egykori legnépszerűbb Célpont című műsorának a stábja 2015-ben egy emlékezetes videóval hagyta ott a televíziót, amely az O1G botrány kirobbanása után Simicska Lajos irányváltása miatt akkoriban vált egy csapásra kormánykritikussá.






 

A stáb az Echo TV-n találta meg az új helyét, ahol tovább folytathatták Fidesz propaganda műsorukat, immár Informátor címmel. Miután A Fidesz visszaszerezte a Hír TV-t Simicskától, visszatértek eredeti csatornájukra (az Echo TV összevonásra került a Hír TV-vel), megőrizve az Informátor címet. Most pedig teljesen váratlanul,

A STÁB KOMPLETTEN ÁTIGAZOLT EGY OLYAN CSATORNÁHOZ, AMELY MÉG NEM IS LÉTEZIK!

 

A helyzet azért furcsa, mert a Fidesz által létrehozott média birodalom a KESMA egy kézivezérléssel irányított, központosított szervezet. Hiába a szervezeten belüli átigazolás, a Média1 forrásai szerint azonban

A HÍR TV-NÉL HÁTBASZÚRÁSNAK ÉLTÉK MEG,

hogy a csatorna számos műsorába rendszeresen vendégeket hívtak meg a Pesti Srácoktól, majd “hálából”, az  több pénzzel és jobb lehetőségekkel átcsábítja a dolgozóikat a nemsokára induló Pesti TV-hez, amiről még nem is tudni, hogy mi is lesz igazából, online televízió vagy önálló csatorna.






 

A hírek szerint a háttérben az áll, hogy a Fideszben az önkormányzati választási bukás egyik okának a kormányzati média “puhaságát” tartják, mert míg a Borkai-botrány eljutott mindenkihez Magyarországon, addig ők nem tudtak hasonló hatékonysággal dolgozni, hiába sulykolták  Karácsony Gergely alkalmatlanságát minden csatornán. Éppen ezért

MINDEN EDDIGINÉL KEMÉNYEBB KAMPÁNNYAL KÉSZÜLNEK

a 2022-es országgyűlési választásokra, és már ehhez kezdik el alakítani a rendelkezésükre álló médiafelületeket. Régóta suttognak már arról, hogy a háttérben egy komoly feszültség áll a kormányhoz közel álló sajtótermékek között, melynek nem elsősorban a rivalizálás adja az alapját, hanem egy mérsékeltebb konzervatív és egy másik, az ellenzékkel szemben sokkal keményebb fellépést szorgalmazó kör áll szemben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top