Politika

Nyíltan fenyeget a Fidesz: megszűnhet a Népszava!

Pestibulvar.hu

Nyíltan megszüntetéssel fenyegette a Népszavát Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő. A 444.hu fedezte fel, hogy a miniszteri biztos a napilap egyik karikatúrája mellett a következő feliratot posztolta a Facebook oldalára:





„A NÉPSZABADSÁG IS VICCELŐDÖTT, AZTÁN ELTŰNT. FELKÉSZÜL: NÉPSZAVA”

 

A miniszteri biztos a kép alá még ezt írta: „A Népszava most épp így éli meg, hogy »nincs szabad sajtó«. A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta. Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés.”

Hoppál Péter nyílt fenyegetése egészen elképesztő, hisz a „felkészül” szó nyíltan azt sugallja:

A FIDESZ MEG FOGJA SZÜNTETNI AZ EGYETLEN ELLENZÉKI NAPILAPOT!

 

A fenyegetés komolyságát a Népszabadságra való utalás is erősíti, hiszen a lap azért tűnt el, mert a tulajdonosa, Heinrich Pecina osztrák üzletember a Fidesz strómanjaként megszüntette. Azt hogy Pecina összejátszott Orbánékkal az is erősíti, hogy a Népszabadság megszüntetése után a többi médiaérdekeltségét fideszes gazdasági köröknek adta át.

 

Bármi is lesz a Népszavával, egy biztos: ennyire nyílt fenyegetést a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem tett a sajtóval szemben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top