Politika

Dobrev Klára elmondta, mit tervez a DK, ha 2022-ben kormányra kerül – Már az unióval tárgyal erről

nyugatifeny.hu

A kormány kizsigereli a munkavállalókat.






A Fidesznek nincs terve arra, hogy mit kell csinálni ezzel az országgal – mondta a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Dobrev Klára szerint ez olvasható ki a benyújtott költségvetésből.

 

Dobrev Klára bejelentette: kezdeményezésére vizsgálja az Európai Bizottság a magyar kormány új rabszolgatörvényét. Erről a foglalkoztatásért felelős uniós biztos tájékoztatta Dobrev Klárát. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta: az Európai Bizottság számára ő magyarázta el, miért embertelen az új rabszolgatörvény.

 

Dobrev Klára szerint a kormány nem csak a munkavállalókat akarja kizsigerelni, hanem elvette a jogokat a szakszervezetektől is. A politikus úgy látja, hogy az Orbán-kormányt nagyon zavarják a szakszervezetek. A fideszes többségű parlament sok olyan törvényt hozott, amelyekkel gyengítették a szakszervezeteket. Azt mondta: a szakszervezetekre minden országban szükség van, szerinte nem véletlen, hogy

ahol erősebb a szakszervezet, erősebb a gazdaság is.

 

Dobrev Klára határozottan kijelentette: ha 2022-ben a DK kormányra kerül, visszaállítják az ágazati szakszervezeteket. Egyébként az Európai Parlament előtt van egy javaslat arról, hogy közbeszerzéseken csak azok a cégek indulhassanak, ahol van ágazati bérmegállapodás és vannak szakszervezetek.

 






A DK EP-képviselője arról is beszélt: év elején az Európai Bizottság elindította az első konzultációt az

európai minimálbérről.

 

Szakszervezetekkel, egyetemekkel, munkaadókkal és civilekkel is konzultálnak. Dobrev Klára hozzátette: ezt a kormány helyett itthon a DK tette meg. Az első konzultáció vége az lett, hogy többségben voltak azok, akik azt mondták: kell az európai minimálbér. „Most körvonalazódik, hogy az európai minimálbért hogyan állapítsák meg” – mondta.

 

Dobrev Klára utalt Kásler Miklós munkájára is. Azt mondta: „egészen kétségbeejtő, hogy egy miniszternek mennyire nincs fogalma arról, hogy mi történik a magyar egészségügyben“.

 

A teljes beszélgetést ITT lehet megnézni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top