Politika

Karácsonynál betelt a pohár – Keményen kiosztotta a Fideszt!

Kép: MTI, Soós Lajos

Karácson Gergely főpolgármester segíteni próbál a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegén, azokon, akik otthonukat vesztve az utcán kénytelenek élni. Ezt a törekvését azonban még a jelenlegi helyzetben sem támogatja a kormánypárt, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy megakadályozzák a Főpolgármesteri Hivatalnak is otthont adó Városházának az átmeneti hajléktalanszállóvá alakítását.






 

A főpolgármester most Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait:

“MICSODA SEMMIREKELLŐ SZÍVTELENSÉG EZ. MÉG A JÁRVÁNY SEM HÍV ELŐ BELŐLÜK SEMMIFÉLE EGYÜTTÉRZÉST, SZOLIDARITÁST, BELÁTÁST? SEMMIT?

 

Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával. A csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most – tőlük nyilván nem függetlenül – a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát.

NEHÉZ MÁSHOGY OLVASNI AZT A HATÁROZATOT, AMELLYEL MEG AKARJÁK TILTANI, HOGY A SAJÁT ÉPÜLETÜNKBEN, A FŐPOLGÁRMESTERI HIVATALNAK OTTHONT ADÓ VÁROSHÁZÁN ALAKÍTSUNK KI ÁTMENETI HAJLÉKTALANSZÁLLÓT.

 

A járvány első szakaszában – hála az elkötelezett szociális munkásainknak és a civileknek is – nagyrészt sikerült megóvni a budapesti hajléktalanokat a fertőzéstől. De készülnünk kell a járvány esetleges második szakaszára, és mindent el kell követni azok megvédéséért, akik magukat megvédeni nem tudják. Ehhez szükséges a hajléktalanszállók zsúfoltságát csökkenteni, olyan átmeneti szállást kialakítani, ahol az ellátásuk biztonsággal megoldható. Ilyen lehet a Városházának az a helyisége, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont.

A KORMÁNYHIVATAL MONDVACSINÁLT INDOKOKKAL MEG AKARJA EZT AKADÁLYOZNI.

 

A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban. A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk nem csak a járványtól, de a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is.”

– fogalmazott Karácsony Gergely.






 

Micsoda semmirekellő szívtelenség ez. Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást?…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 9., kedd

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top