Politika

Medián: A Fidesz a 30 év alattiak közt elvérezne

Illusztráció: Orbán Viktor/Facebook

A választók 70 százaléka menne el szavazni. – írja a nyugatifeny.hu.





Két közvélemény-kutató is kijött friss számokkal.

 

MEDIÁN

A járványidőszak alatt erősödött a Fidesz – ez látszik a Medián legfrissebb felméréséből. A HVG számára készített reprezentatív felmérés szerint a Fidesz a biztos pártválasztók körében 60 százalékon áll.

 

A három legerősebb ellenzéki párt a Momentum (11 százalék), a DK (10 százalék), és a Jobbik (7 százalék).

 

A Fidesz szimpatizánsai között a magukat biztos szavazónak mondók aránya 68 százalék, és bár a két legnépszerűbb ellenzéki párt, a Momentum és a DK támogatói is igen aktívak (73 és 70 százalékuk elszánt szavazó), az ellenzék többi pártja együtt átlagosan mindössze 60 százaléknyi „biztos” támogatóra számíthat.

 

A járvány alatt tehát a Fidesz stabilizálni tudta a szavazótáborát. Ebben a kutatók szerint szerepe lehet annak, hogy támogatóinak 91 százaléka elégedett azzal, ahogy a kormány a koronavírus-válságot kezelte: ők ötfokú skálán négyest vagy ötöst adtak a kabinet teljesítményére.

 

A 30 ÉVESNÉL FIATALABBAK AZ ÁTLAGNÁL JÓVAL KEVÉSBÉ ELÉGEDETTEK, CSAK A 44 SZÁZALÉKUK ADOTT AZ ÖTÖS SKÁLÁN A KÖZEPESNÉL JOBB OSZTÁLYZATOT A FIDESZ JÁRVÁNYKEZELÉSÉRE. – teszi hozzá az Index.hu.






 

PUBLICUS

Áprilisról májusra 42 százalékról 54 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint Magyarországon rosszul mennek a dolgok – derül ki Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Népszava megbízásából készítettek.

 

A felmérés szerint májusban már az emberek 70 százaléka vett volna részt egy országgyűlési választáson, míg egy hónappal korábban ez az arány mindössze 49 százalék volt.

 

Ami a pártokat illeti, a biztos pártválasztók körében a DK egyértelműen erősödött,

13 százalékról 16-ra növelte részesedését.

 

Az MSZP a második helyen zárt (12 százalék), és nagyjából ugyanilyen támogatottságot tudhat maga mögött a Momentum is (11 százalék). A Jobbik 2 százalékkal visszaesve 8 százalékos támogatottságot tudhat magáénak. Az ellenzéki mezőnyt nézve tehát a Demokratikus Koalíció a legerősebb.

forrásnyugatifeny.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top