Politika

Szemétmunka: ezzel is a haverokat akarják majd gazdagítani?

Pestibulvar.hu

Palkovics László májusban terjesztette be a kormány elé azt a javaslatot, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) készített a hulladékgazdálkodási hatóság felállításáról. Az elképzelés teljesen átformálná a hulladékgazdálkodás eddigi rendszerét,





ÁLLAMI MONOPÓLIUMMÁ TENNÉ A HULLADÉKGAZDÁLKODÁST,

a lakossági szemét begyűjtésének feladatát pedig elvenné az önkormányzatoktól. Mindez egy újabb önkormányzati feladatelvonást is jelent, amely fideszes vezetésű önkormányzatok ellenállásába is ütközhet. Az előterjesztés lehetővé tenné, hogy

15 ÉVES KONCESSZIÓS SZERZŐDÉSSEL “MEGBÍZHATÓ” MAGÁNVÁLLALKOZÁSOK LÉPJENEK BE A HULLADÉKÜZLETBE.

 

Mindez kísértetiesen hasonlít a kaszinóbizniszhez, ahol az egyébként államot illető bevétel jó részét átengedték a haveri körnek. Teljesen érthetetlen, hogy mitől lesz egy magánvállalkozás megbízhatóbb, mint az államigazgatás részeként működő önkormányzatok bármelyike, hacsak nem egy újabb mutyiról van szó.

A Palkovics által jegyzett anyagban egyetlen üdvözlendő lépést találtunk, miszerint a felállításra kerülő hulladékgazdálkodási hatóság megkezdi az illegális hulladéklerakók felszámolását is, a hulladékrendészeket a többi között a természetkárosító hulladéklerakók ellen vethetik majd be, és arra is feljogosítanák őket, hogy tettenérés esetén kényszerintézkedéseket alkalmazzanak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top