Politika

Velük kell szembenéznie Orbánnak 2022-ben: itt vannak a legújabb eredmények

Pestibulvar.hu

A Népszava megbízásából készített reprezentatív felmérést a Publicus intézet, hogy megtudja, hogyan is alakult a  járvány lecsengése után a politizálási kedv. Nem meglepő módon, az ország lakosságának többmint fele,





54 SZÁZALÉKA SZERINT MENNEK ROSSZUL A DOLGOK AZ ORSZÁGBAN!

 

Ez egy nagyon erős 12 százalékpontos növekedés az elmúlt hónaphoz képest, amely azt jelzi, hogy a bezárkózottság után az emberek érzékelik az elhibázott járványkezelés hatásait. Mindez a politikai aktivitásban is megmutatkozik, hiszen mst 70 százaléka ígérte biztosra egy országgyűlési választáson való részvételét a megkérdezetteknek, miközben az elmúlt hónapban ez az arány csak 49 százalék volt.

 

Az ellenzéki térfélen négy párt maradt játékban, az LMP a megszűnés határára sodródott az 1 százalékos támogatottsággal, a Mi Hazánk Mozgalom pedig a Fidesz segítő kezei ellenére is a mérhetetlen kategóriába tartozik.

A négy, valós támogatottsággal rendelkező ellenzéki pártnál viszont a leszakadóban lévő Jobbikot kivéve szoros versenyt látunk: Míg a Demokratikus Koalíció 16 százalékot szerzett a biztos pártválasztók között, addig az MSZP a járvány alatt végzett szisztematikus munkájával 12 százalékkal stabilizálta a második helyét. Kissé érthetetlen módon, a Momentum egy mélyrepülés (márciusban a társadalom 2, áprilisban pedig 5 százaléka kedvelte mindössze) után, gyakorlatilag politikai aktivitás nélkül újra feljött a harmadik helyre 11 százalékkal. A Jobbik széthullása, meghatározó arcainak távoszása a pártból és a frakcióból a támogatottságon is meglátszik, két százalékpontos esés utáncsak 8 százaléka támogatja a biztos pártválasztóknak. Valószínűleg ez az esés nem fog megállni a következő hónapokban.

 

A Fidesz továbbra is 50 százalékot ért el a biztos pártválasztók között.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top