Politika

Strasbourghoz fordulnak az MTVA-ból vadállati erőszakkal kidobott képviselők, miután az Alkotmánybíróság lesöpörte a panaszukat

nyugatifeny.hu

Nem hagyják annyiban a jogsértést.






Érdemi vizsgálat nélkül utasította vissza az Alkotmánybíróság Varju LászlóSzél Bernadett és Hadházy Ákos képviselői panaszát.

 

Varjuék még azután nyújtották be a panaszt, hogy a rabszolgatörvény elleni tüntetéssorozat idején megválasztott országgyűlési képviselőként nem élhettek a jogaikkal, nem olvashatták be az ellenzék követeléseit a köztévé adásában, ehelyett erőszakos módon dobták ki őket az MTVA-székház épületéből.

 

Az ellenzéki képviselők lapunkhoz is eljuttatott közleményükben úgy értékelték a mai fejleményt:

“A fideszes Alkotmánybíróság ismét teljesítette a kormány utasítását.

Ma Magyarországon semmibe veszik a jogállamot, szembe köpik a demokráciát, mert a gyáva, gyenge kormány tehetetlenségében nem talál más eszközt, minthogy görcsösen kontrolláljon minden lélegzetvételt.”






 

Hozzáteszik: nem fogják szó nélkül hagyni a bántalmazást, ezért az Alkotmánybíróság után most a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, hogy elégtételt vegyenek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top