Politika

Betédíjas PET-palackok bevezetéséről egyeztet a kormány a Szentkirályi tulajdonosával

168ora.hu

„Annyit elmondhatok, hogy már a magyar kormánnyal is vannak egyeztetések arról, hogy a vonatkozó törvényt megfelelő módon ki lehessen dolgozni, és





itthon is betétdíjasok legyenek a PET-palackok,

így a probléma egy csapásra megoldható, kevesebb lesz a szemét” – nyilakozta a Pénzcentrumnak  a Szentkirály tulajdonosa, akinek már 2007-ben volt olyan fröccsöntő gépe, amely képes volt visszaváltható plasztikpalackok készítésére.

 

Balogh Levente Csehországban és Szlovákiában már részt vett olyan törvényjavaslatok elkészítésében, amelyek a palackok betétdíjassá tételére irányultak, és ezeket ott már el is fogadták – derül ki az interjúból, amely sok egyéb mellett azért is érdekes, mert a kormány májusban nagy meglepetésre visszavonatta Semjén Zsolttal a törvényjavaslatot, amely betiltotta volna az egyszer használatos műanyagok használatát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top