Politika

Folytatja a vádaskodást és a lejáratást a Fidesz – Politikai hasznot húznának még ebből is!

Pestibulvar.hu

Elképesztő és gusztustalan lejáratási kampányt indított a kormánypárt, a nemrég megválasztott ellenzéki Főpolgármester ellen, melynek egyik fontos eleme a Lánchíd. A ügy kapcsán megszólalt Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke, aki a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy nagyon-nagyon rossz állapotban kezd lenni a Lánchíd, tehát nem tűr halasztást a felújítása, majd hozzátette:





SZAKÉRTŐI JELENTÉSEK SZERINT MÁR AZ IS ELŐFORDULHAT, HOGY DARABOK VÁLNAK LE A HÍDRÓL, AMI AKÁR A HAJÓKAT VAGY A KÖZUTAT IS VESZÉLYEZTETHETI.

 

Érdekes, hogy tíz év kormányzás és 9 év városvezetés után, most kezdtek el hangosan aggódni a kormánypártiak a Lánchídért, mintha a híd állapota 170 év után akkor kezdett volna el jelentősen romlani, amikor a budapestiek ellenzéki polgármestereket választottak októberben.

 

Ráadásul az is felháborító, hogy a nemzet egyik jelképe kevesebbet ér a kormánynak, mint egy pár napos eseménysorozat.

AZ AUGUSZTUS 20-I LÁTVÁNYPOLITIZÁLÁSRA TÖBBET AKARNAK ELKÖLTENI, MINT AMENNYIT A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSÁRA SZÁNNAK.

 

“Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne” – írja Facebook bejegyzésében Karácsony Gergely, majd hozzáteszi: “Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma.

 

A Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok. Csak ezt a részt valamiért eddig nem idézték a Lánchídból politikai fegyvert kovácsolni akaró kormányemberek.






 

A kormány augusztus 15. és 20. között a fél várost le akarja foglalni saját céljaira. Tényleg a fél várost, az Alkotmány utcától a Vörösmarty térig, 60 elemű listát kapott erről a Fővárosi Önkormányzat. Benne a Lánchíddal.

AKINEK VALÓBAN FONTOS A LÁNCHÍD, AZ A FELÚJÍTÁS ELŐTT MÁR NEM SZERVEZ SE RAJTA, SE A KÖZELÉBEN TŰZIJÁTÉKOT.

 

Nekünk fontos a Lánchíd, ezért határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környékén bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Ezt világossá tesszük a látványpolitikai szervezőinek is, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk.”

 

A főpolgármester bejegyzése végén hozzáteszi: “a Lánchíd számunkra nemzeti kincs, akkor is felújítjuk, ha beleroskadunk. De mi lenne, ha nem kellene beleroskadnunk? Mi lenne, ha többre tartanánk a 171 éves Lánchidat, mint egy pár órás tűzijátékot?

Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a város, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 15., hétfő

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top