Politika

Bejelentették: A DK polgármesterei nyári táborokat szerveznek a rászoruló gyerekeknek (+videó)

nyugatifeny.hu

Orbánék elvesznek, az ellenzéki önkormányzatok adnak.






Miközben a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva, a gépjárműadó, az iparűzési adó elvonásával és a szolidaritási adó sokszorosára emelésével próbálta végleg kivéreztetni az önkormányzatokat, akik újabb és újabb megszorításokat kaptak a kormánytól, Budapest DK-s polgármesterei a járvány kezdetétől azon dolgoztak, hogy a fővárosiak életét könnyebbé és kiszámíthatóbbá tegyék – tudatta közleményében az ellenzéki párt.

 

Mint írják: polgármestereik

  • rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be,
  • álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak,
  • bérlakás-felújítási programmal támogatták azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került,
  • legújabb intézkedésükként pedig nyári táborok szervezésével segítik a fővárosi családokat.

 

Miközben a kormány a nyugdíjasok kedvezményes üdültetését is elvenné, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei nem hagyják, hogy a fővárosi családokat a táborozás lehetőségétől is megfosszák.

 

Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület idén 3 helyszínen biztosít napközis tábort, amire összesen közel 17 millió forintot különítettek el.






 

Szaniszló Sándor vezette XVIII. kerület 20 millió forintot csoportosított át az egész nyáron tartó, több helyszínen megszervezett táboroztatásra.

 

Dr. László Imre vezetésével Újbuda több mint 100 millió forintot biztosít a nyári táborok szervezésére, utaztatásra, étkeztetésre, a pedagógusok költségeire és a járvány elleni védekezéshez szükséges orvosi, védőnői ellátásra.

 

Niedermüller Péter vezetésével Erzsébetváros 13 millió forintot különített el a táboroztatásra, 3 milliót az étkeztetésre, a Kiss László vezette Óbuda pedig a lehető legszigorúbb higiéniai és egészségvédelmi szabályok betartása mellett a kerületben és Siófok-Sóstón is biztosít nyári tábort a gyerekeknek

– hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A DK-s városvezetők számtalan nyári tábort teremtenek a gyerekeknek

A válság kellős közepén egyre kevesebb család teheti meg, hogy gyermekét nyári táborba küldi.A DK-s városvezetők – ahogy a járványban – úgy a járvány után is a budapesti családokat szolgálják, számtalan gyermektábort megteremtve a kerületekben.Kövesd élőben és oszd meg a főváros DK-s vezetőinek online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. június 19., péntek

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top