Politika

Jakab Péter: Nem magunkat kell képviselni, hanem minden magyart

zsurpubi.hu

A Magyar Hang eredetileg egy közös Jakab-Ungár interjút szeretett volna összehozni, ám a Jobbik elnöke leszögezte, ő nem Ungár Péterrel akar beszélgetni, hanem Magyarországról és a keresztény, konzervatív, és nemzeti értékrendet követő pártjáról. Az interjúban Jakab a Jobbik körül zajló eseményekről, a politikusok kiválásáról, az ellenzéki együttműködésről, és a Jobbik helyzetéről is kifejtette véleményét.





Ő volt az, aki a NER-milliárdokból összegründolt médiáján keresztül elkezdte támadni a Jobbikot, amivel lényegében az ellenzéki együttműködést is bomlasztotta

– mondta Ungárról, akit a pártelnök éppen ezért úgy kezel, mint „a Fidesz trójai falovát”.

Az kínos, ami a Fideszben zajlik, amikor kirabolnak egy országot, kifosztják a nemzetet. Mi nem loptunk, tehát semmilyen kínos takargatnivalónk nincs

– válaszolta Jakab Péter arra a kérdésre, miszerint mennyire érzi kínosnak azt, ami a Jobbikban történik, majd hozzátette, „ha lezajlik egy tisztújítás, természetes folyamat, hogy egyesek kiválnak. Van, aki csendben távozik, van, aki minél nagyobb kár okozására törekszik”.

 

Miután felmerültek olyan hírek, hogy a kilépők új pártot alapítanak, és egy Ungár Péter-Szávay István „összefogás” mentén kezdenek el munkálkodni, joggal vetődik fel a kérdés, mekkora ennek a realitása?

Jakab szerint egyrészt „folyosói pletykák” utalnak erre, másrészt mindez azért sem lenne meglepetés, mert például a Mi Hazánk létrejötte sem biztos, hogy a Fidesztől függetlenül történt, hanem azért, hogy legyen egy olyan párt, amely a Fidesz farvizére evezve elszipkázza a Jobbikból leváló, szélsőséges szavazókat. Éppen ezért ő azon sem lepődne meg, ha történetesen egy NER-milliárdos egy mérsékelt jobboldali, természetesen Fidesz-kompatibilis pártként ugyanezt tenné azokkal, akik a kormánypártban csalódtak.

A választó nem arra kíváncsi, hogy milyen a viszonyom Sneider Tamással, vagy Varga-Damm Andreával, sőt, a választók nagy része azt sem tudja, ki az a Sneider Tamás. A választót az érdekli, hogy foglalkozzunk a problémájával, hogy jobb élete legyen.

– zárta rövidre Jakab a Jobbikban lezajló kilépésekkel, folyamatokkal, azok esetleges kártékony hatásaival kapcsolatos felvetéseket, majd elhelyezte pártját a politikai koordináta-rendszerben, mint mondta:

„A szélsőjobbról minden elmozdulás balratolódásnak tűnik, de ettől még a Jobbik nem tolódik balra, hanem középre. Pontosan ott vagyunk, ahol egy magyar néppártnak lennie kell ahhoz, hogy a társadalom minden szereplőjét meg tudja szólítani. Nem magunkat kell képviselni, hanem minden magyart.”

A borsodi, a nógrádi, meg a somogyi ember azt várja, hogy az ő hétköznapi problémáira találjunk megoldást.

 






Jakab a beszélgetés során hangsúlyozta, a Jobbik mindig is a vidék pártja volt, az ellenzéket pedig az ellenzéki választópolgár vezeti, nekik pedig őket kell kiszolgálniuk, hozzátette azt is, meggyőződése, hogy a több lista hatékonyabban szolgálja a kormányváltást, a miniszterelnök-jelölti előválasztásnál pedig jelenleg nem lát jobb megoldást.

 

A teljes interjút a Magyar Hang június 19-én megjelent 2020/25. számában olvashatja el.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top