Politika

Orbán: a főváros tele van pénzzel, szurkolok nekik

zsurpubi.hu

A kormányfő ezúttal is rendkívül fontos dolgokat mondott a Kossuth rádióban.






 

Hallgatóságát rögtön azzal a poénnal rázta fel hogy „a magyar egészségügyi rendszer jobban teljesített a járvány kezelésében, mint a nyugati!”

 

Orbán reagált arra is, hogy az Európai Bíróság csütörtöki ítéletében kimondta: a civil szervezetekről szóló magyar szabályozás sérti az EU-jogot. Mint mondta, jó kedve lett az ítélettől, mert az arról szól, hogy az átláthatóság egy olyan érték, amit joggal tűz ki célul egy kormány. Szerinte ugyanis azt nem merték kimondani, hogy a civil szervezetek átláthatósága ne lenne egy fontos szempont, arról van szó, hogy ezt úgy kell megvalósítani, hogy az kisebb korlátozással járjon. Mindezt pedig nem lesz nehéz betartani. A populista „vezér” úgy gondolja,

aki nem rest elfogadni külföldről pénzt, az ne szégyellje azt bevallani. Ha szégyen az egyik, akkor szégyen a másik is.

 

Van valami egészen egyedi bája annak, amikor ezt éppen Európa második legkorruptabb országának miniszterelnöke mondja.

Megemlítette azt is, hogy most sok nagy uniós ország olyan komoly bajban van, így aligha lesz elkerülhető, hogy Magyarország ne járuljon hozzá a hitelfelvételhez. Meglátása szerint ez egyszerre veszély és lehetőség is.

Természetesen a beszélgetés során a Lánchíd is szóba került, Orbán megjegyezte, szánalmasnak tartja azt, hogy a főváros rendre pénzhiányra hivatkozik, miközben

tele vannak pénzzel, csak értelmesen kell felhasználni, szurkolok nekik, hogy ez sikerüljön.

– tette hozzá a miniszterelnök.






 

Kijelentésével kapcsolatban azért is lehetünk egy picit szkeptikusak, mert az önkormányzati választások számukra arculcsapással felérő eredménye óta brutális lejáratókampányt folytatnak a Tarlós a nyeregből kiütő Karácsonnyal szemben, a fővárost pedig ott büntetik, ahol tudják, jelentős bevételi forrásoktól fosztották és fosztják meg a parkolás ingyenessé tételével, vagy éppen azzal, hogy a gépjárműadó egy részét a központi költségvetésbe irányították át. De ha úgy tartja kedvük, akkor komoly fejlesztési pénzeket is elvonnak egyik napról a másikra.

 

Kicsit olyan ez, mintha odalépnél valakihez, térden lőnéd, majd azt mondanád neki, hogy azért szorítasz, hogy elvonszolja magát a legközelebbi kórházig…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top