Politika

Jakab Péter: Amíg máshol az életszínvonal emelkedett, nálunk az árak

(Borítókép: Béli Balázs)

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, egy országot nem lehet nemzeti konzultációval és közmunkával felemelni.






 

Az Eurostat felméréséből kiderült, hogy a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás 2019-ben az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százalék volt. Ez az EU tagállamok között a harmadik legrosszabb érték. A román nettó bér pedig már annyit ér, mint a magyar.

Amíg máshol az életszínvonal emelkedett, nálunk kimagaslóan csak az árak, miközben a bérek alig vánszorognak. Nem véletlen, hogy miközben bérekben a románok már utolértek bennünket, életszínvonalban a szlovákokkal együtt le is hagytak

– értékelte a helyzetet Jakab, majd hozzátette:

Hazánknak olyan gazdaságpolitikára van szüksége, amely pénzt hagy az embereknél. Nálunk ezzel szemben kb. a fizetés felét elviszi az állam, a többi meg csak arra elég, hogy Európa szegényháza legyünk. Érdemi adócsökkentés és béremelés nélkül ez így is marad.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top