Politika

Bejött Orbán mentőöve: tömegével jelentkeztek munkanélküliek katonának

168ora.hu

Eredményes volt a lázas toborzás: a hvg.hu-nak megküldött adatok szerint két hónap alatt 1187-en regisztráltak szerződéses katonának. 






 

Orbán Viktor jelentette be még április végén, hogy közmunkával orvosolnák a munkanélküliséget, de a honvédséget is felemlegette, mint az állás nélkül maradtak menekülő útvonalát.

 

A múlt héten megkereste a hvg.hu a Honvédelmi Minisztériumot azzal, hogy mennyien éltek ezzel a lehetőséggel áprilisban és májusban. Válaszukban azt írták, hogy a tavalyihoz képest megduplázódott a számuk, áprilisban 530-an, májusban pedig már 657-en regisztráltak a toborzásokon.

Fotó: Facebook

Most a porfolio.hu a Euronews-ra hivatkozva azt írta, hogy több ezren jelentkeztek a sereghez, csak a legutóbbi héten 2500-an, tehát kétszer annyian egy hét alatt, mint ahányan áprilisban és májusban összesen. Talányos, hogy mi történhetett júniusban, amitől ilyen nagyot ugrott a kötelékbe vágyók száma. Ha nem történt tévedés, akkor az is állhat e mögött, hogy azoknak, akiket már márciusban elbocsátottak, most jár le a három hónapos álláskeresési járadékra jogosító időszak.

Mivel ez alatt semmilyen munkát nem találtak, jelentkeztek a seregbe.

 






Vagy egészen egyszerűen nyelvbotlás volt Durgó Tamás őrnagy részéről. Mindenesetre ismét megkereste a lap a Honvédelmi Minisztériumot, hogy valóban 2500-an gondolták úgy a múlt héten, hogy a honvédségnél folytatják pályafutásukat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top