Politika

„Őt nem lehet nem szeretni” – Szent Adalbert-díjjal tüntetik ki Müller Cecíliát a keresztény értelmiségiek

168ora.hu

A Szent Adalbert-díjat adományozza a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, az elismerést csütörtökön délután a fővárosban adják át – írja a Magyar Nemzet






 

A Szent Adalbertről (az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt) elnevezett díj odaítéléséről

ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége.

Pesti Srácok: Müller Cecíliának otthon, Nagyvenyimben, ahol mindenki csak Cilinek szólítja, most több ideje lesz a szomszédokra, vagy a hívekre

 

Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett. A KÉSZ kiemelte: „Müller Cecília márciustól kezdve úgy vette fel a hirtelen rászakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna, és többek között ezért egy ország kedvelte meg.”






 

A KÉSZ úgy tapasztalta, hogy az országos tiszti főorvos egy olyan keresztény ember, aki mindig mosolyog, akkor is, amikor komoly.

„A derűs, nevető lelke, a töretlen istenhite akkor is átsüt tekintetén”.

 

„Bármi dőreséget mondtak neki, bármi aljasat kérdeztek tőle, bármily ocsmányságot rajzoltak róla, a szeme sem rebbent, csak tette a dolgát rendületlenül, és beszélt a gyógyulásról a betegnek, a védekezésről az egészségesnek, az unokáról a nagymamának, a szülőkről és a nagyszülőkről a gyerekeknek, a kisbabákról a fiataloknak. Az életről magáról, a kézmosástól a szent házasságig, a születéstől a meghalásig” – indokolta a díj odaítélését a KÉSZ, hozzátéve, hogy Müller Cecília

úgy beszélt Istenről, hogy sosem, vagy nagyon ritkán, csak úgy „véletlenül” ejtette ki a nevét, mégis mindig róla beszélt.

Koronavírus - Az operatív törzs online sajtótájékoztatója

Őt nem lehet nem szeretni Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

 






Éppen ezért a KÉSZ szerint az országos tiszti főorvos egy olyan keresztény ember, aki nem tesz látható csodát, mégis megigéz és eléri, hogy rádöbbenjünk:

őt nem lehet nem szeretni.

 

„A tájékoztatók alatt mindenkivel elhitette, hogy éppen hozzá beszél, szavahihetően, közvetlenül, érthetően, egyszerűen, magyarul, köznapi dolgokról. Ő olyan hívő keresztény, aki nemcsak gyakorolja a hitét, hanem másokat is segít az út megtalálásában, és akinek szülei a KÉSZ alapító tagjai Tolnán” – fűzték hozzá a lap szerint.

 

A KÉSZ nem az első civil szervezet, amely a legnagyobb elismerés hangján nyilatkozott az irszgos tusztufőorvosról. A Honfoglalás 2000 Egyesület nemrég azt javllotta, hogy Müller Cecíliát a létező legmagasabb kitüntetéssel jutalmazza az állam. Ez ugyanaz a furcsa formáció, amely tavaly év végén felszlóíotta az Orbán-kormányt, hogy ne adjon pénzt járóbeteg- és szakellátásra, illetve a zöldfelületek növelésére se.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top