Politika

Most pörög fel a járvány Ukrajnában, de Szijjártó a jövő héten akarja megnyitni az ukrán határt

nyugatifeny.hu

Remek időzítés!


Az elmúlt 24 órában kis híján ezer új fertőzöttről és 16 halálos áldozatról számoltak be az ukrán hatóságok.

 

Mindezek ellenére Szijjártó Péter csütörtökön bejelentette, hogy a jövő héten megnyitják az összes határátkelőt Ukrajna felé.

 

Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 40 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közzétett adatokból, amelyeket a helyi egészségügyi minisztérium is megerősített.

 

A közölt adatok alapján a regisztrált fertőzöttek száma 40 008, az elhunytaké 1067-re emelkedett Ukrajnában.

 

A legtöbb új beteget már két hete a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentik, ahol csütörtökre 204 új fertőzöttet regisztráltak.


 

Második helyre ezúttal a déli országrészben lévő Odessza megye került 95 új esettel, a harmadikra pedig Kárpátalja és az ország legfertőzöttebb régiója, a főváros, Kijev, egyaránt 85 új beteggel, őket Rivne megye követi 84 új fertőzöttel.

 

Kárpátalján az elmúlt napban öt újabb haláleset történt, velük együtt az elhunytak száma 70-re emelkedett. A megyében eddig 2454 fertőzöttet azonosítottak.

 

Jelenleg csak egy ukrán határátkelőhely van nyitva: a záhonyi, de jövő héttől a lónyait, a beregsurányit, a tiszaújlakit és a barabásit is megnyitják.

Szijjártó szerint azért van szükség az újranyitásra, hogy a jelenleg „elfogadhatatlanul hosszú várakozási idők megszűnjenek”.

 

(MTI nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top