Politika

Vége lesz a korlátlan dorbézolásnak, lármázásnak a VII. kerületben, kulturáltabbá válik a bulinegyed (+videó)

nyugatifeny.hu

Nagyot lépett az önkormányzat, hogy kiszabadítsa a húgy-hányás-hangzavar háromszögéből a kerületet.






Csütörtökön elfogadta a VII. kerületi önkormányzat azt a rendeletet, amely hosszú évek után megszüntetheti az Erzsébetvárosban uralkodó pokoli állapotokat, ami nem csak az ottlakók életét keserítette meg, de minden odalátogató igényesebb embert is elborzasztott.

 

A rendelet értelmében a meghatározott területen kívül eső hetedik kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között.

 

A vendéglátóhelyek esetében a Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút által határolt területen belüli (ideértve az Erzsébet körút mindkét oldalán lévő épülettömböket) üzletek (vagyis: kocsmák, bárok, szórakozóhelyek) csak akkor lehetnek nyitva, ha arra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól.

 

Az éjfél után nyitva maradó helyek este 10 és reggel 8 óra között nem végezhetnek áruszállítást, éjfél után mindenki számára szabadon használhatóvá kell tenniük a mellékhelyiségeket, a közterületi alkoholfogyasztást vissza kell szorítaniuk és a zajterhelés visszaszorítására egy zajmérő eszközt is fel kell szereltetniük.






 

Ha nincs vendéglátói tevékenység, akkor a boltok csak úgy lehetnek éjfél után is nyitva, ha este 22 és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.

 

A rendelet célja, hogy a korlátlan és igénytelen dorbézolás szinonimájává vált Erzsébetváros végre egy kulturált, európai szintű szórakozónegyeddé válhasson.

 


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top