Politika

A fideszes ficsúr közpénzből reklámoztatta magát Miskolcon

MTI/Vajda János

A kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt. A miskolci rendőrök ugyanis nem mertek nyomozást elrendelni.

A városi kapitányság ugyanis nem akart foglalkozni az üggyel

– írta meg a Népszava.

 

A megyei rendőr-főkapitányság határozatából kiderül, hogy a kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt, a helyi LMP-s vezető, Mezei Attila feljelentése nyomán.

 

A jelek szerint a polgármesteri hivatalt és a város cégeit, intézményeit polipként kihasználva választási kampányra költötte a miskolciak pénzét a helyi Fidesz.

 

A Miskolc Holding városi cég nemrég lezajlott belső vizsgálata alapján ugyanis kiderült, hogy a tavalyi önkormányzati választási kampányban az Alakszai Zoltán jegyző (fideszes polgármesterjelölt) vezette városháza és a polgármester-jelöltségről betegsége miatt lemondott, de a helyi Fideszt továbbra is irányító Kriza Ákos vezette pártszervezet a város nyomdájából rendelt Fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal, illetve város egyik közalapítványával fizettették ki.


 

A helyi rendőrség abban sem volt biztos, hogy a történtek miatt nyomozásnak kellene indulnia. de azt már előre tudták, hogy “elfogultak lennének” az eljárás során.

 

Azt közölték ugyanis: a miskolci plakátügyben június 10-én feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

 

A Büntetőeljárási törvény szerint ezt akkor tehetik meg, ha a meglévő adatok alapján nem lehet dönteni az eljárás megindításáról, de elutasításáról sem – ugyanakkor elfogultságukra hivatkozva rögtön kizárásukat kérték az nyomozásból.

 

Hogy miért nem vennének részt a vizsgálatban, az nem derül ki.

forrásnyugatifeny.hu
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top