Politika

Müller Cecília: szó sincs arról, hogy csökkenteni kéne a tesztek számát, de minden beavatkozás előtt nem kell elvégezni

168ora.hu

Az egészségügyi szolgáltatók értik és tudják a koronavírus-teszteléssel kapcsolatos feladataikat – reagált Müller Cecília az M1-en az elmúlt napokban keringő hírekre, amelyek szerint új iránymutatásában a PCR-tesztek visszafogására ösztönözte volna a kórházak vezetőit és büntetést helyezett kilátásba.






 

Mint arról beszámoltunk, az országos tisztifőorvos ebben az iránymutatásban arról írt, hogy ha egy intézményből túl sok minta érkezne a laborokba, az „felvetheti a járványgóc gyanúját”, amiért vizsgálatot kellene indítani, aminek költségét a kórháznak kell állnia.

 

A DK-s Varga Zoltán ezzel kapcsolatban azt mondta, az országos tisztifőorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték. Müller Cecília az M1-en azt mondta: Varga „megfelelő információk hiányában” fogalmazott meg véleményt, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát.

 

Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos, aki arra ugyanakkor nem tért ki, hogy

mi a helyzet a kórházak megbüntetésével.

 






A járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani ahhoz, hogy rögtön reagálni lehessen, ha a fertőzés itt is gócokban, nagyobb számban jelenne meg, mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top