Politika

Többet kereshetnek a nyugdíj mellett dolgozók – Csakhogy van egy érdekes csavar az új törvényben

nyugatifeny.hu

Életbe lép az új társadalombiztosítási törvény.


Július 1. után több törvényváltozás is lesz, ami érinti a nyugdíj mellett munkát vállalókat.

 

Most azoktól a nyugdíjasoktól, akik munkaviszonyban vállalnak munkát, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót vonják le, a 18,5 százalékos egyéni munkavállalói járulékokat nem kell megfizetniük.

 

Július 1-jétől kiterjesztik ezt a szabályt a nem munkaviszonyban munkát végző nyugdíjasokra is, tehát a megbízási szerződéssel dolgozó nyugdíjasokra, illetve a vállalkozó nyugdíjasokra is.

 

Ez három dolgot von maga után.


 

Egyrészt a nettó bérük nőni fog.

Azonban mivel a nyugdíj melletti munkavégzéssel szerzett kereset, jövedelem járulékmentessé válik, ezért az már nem vehető figyelembe az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset kiszámítása során.

Emiatt ez nem számít bele a nyugdíjnál a szolgálati időbe.

 

Miután megszűnik a nyugdíj mellett végzett munkával szerezhető nyugdíjnövelési lehetőség, ez a nyugdíjkorhatáruk betöltését követően tovább dolgozni kívánó személyek esetében egy fontos érv lehet amellett, hogy a korhatáruk betöltésével halasszák el a nyugdíjigénylésüket, amíg csak dolgozni akarnak, mert ezzel sokkal jobban járnak – írja a nyugdíjguru.hu szakportál.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top