Politika

Merkel a szőnyeg szélére állította Orbánt: így még nem nyitottak meg soros elnökséget

Pestibulvar.hu

Már akkor sejteni lehetett, hogy nem sok jót ígér Orbánnak a német soros uniós elnökség, amikor egy héttel ezelőtt kezdetét vette. Tegnap az Európai Parlament plenáris ülésén ez azonban hivatalossá is vált, amikor a beszédet mondó Angela Merkel egy képviselői kérdésre világossá tette, hogy a német elnökség kiáll a jogállamiságért, annak csorbulását pedig





“MÉG AKKOR IS SZÓVÁ TESZI, HA ORBÁN VIKTORRÓL VAN SZÓ, ÉS NÉZETELTÉRÉS VAN KÖZTÜK AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY MI TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGON.”

 

Merkel már a beszéde elején finoman kritizálta a magyar helyzetet, amikor úgy fogalmazott, hogy “semmifajta világjárvány nem lehet ürügy a demokratikus jogok csorbítására, az emberi jogokat pedig nagyon rövid ideig és nagyon indokolt esetben szabad csak korlátozni”. Direkt Orbánnak szánhatta azt a megjegyzést is, miszerint

“NEM NEVEZHETŐ DEMOKRÁCIÁNAK AZ A RENDSZER, AHOL AZ ELLENZÉKI HANGOK VAGY A SOKSZÍNŰSÉG NEM KÍVÁNATOS.”

 

Hogy Merkel vajon ezt arra reagálva emelhette-e ki, hogy Orbán délután pofátlan módon egy online konferencián a szerb és a szlovén elnök társaságában végig az EU-t ócsárolta, és olyanokat mondott, hogy az EU előtt álló legfőbb kihívások között nincs ott az emberi jogok kérdése, az nem teljesen világos. Ha ezért tette, ha nem, azt leszögezte, hogy a német elnökség igenis komolyan veszi majd az emberi jogi megfontolásokat. Az elkövetkező fél év célkitűzései között Merkel az alapvető jogok védelmét, a szolidaritás előmozdítását, a környezetvédelmet, a digitalizáció felgyorsítását, valamint Európa világpolitikai szerepének megerősítését hozta fel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top