Politika

Koronavírus-járvány: veszélyben az ellátás, sok orvos nem ment vissza dolgozni

nyugatifeny.hu

Kásler miniszter nem ad egyértelmű iránymutatást.






Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint a praktizáló orvosok harmada 60 év feletti. Az elmúlt hetek tapasztalatai szerint közülük minden harmadik nem ment vissza korábbi állásába dolgozni — írja a Népszava.

 

A lap szerint az idősebb orvosokat kibillentette a járvány a régi kerékvágásból, és kétséges, hogy aki most kihagyott néhány hónapot és világos ösztönzést sem kapott a folytatásra, nem vonul-e

végleg nyugdíjba.

 

Ezen szakemberek hiánya már gondot okozhat a gyógyításban: a közösségi portálokon mind több a betegpanasz: hiába próbálnak a vészhelyzet alatt lemondott vizsgálatokra újabb időpontot szerezni, gyakran

a telefont sem veszik fel a szakrendelőkben.

 






Kásler Miklós márciusban egyértelműen megtiltotta, hogy a 65 év felettiek olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a páciensekkel.

 

Egy áprilisi újabb utasítása szerint viszont az intézmények ismét foglalkoztathatták az idősebb egészségügyi dolgozóikat, ha egyébként nem tudták megszervezni az ellátást és az érintettek önként vállalták, hogy visszatérnek a közvetlen gyógyításba.

 

Egyértelmű állásfoglalás viszont továbbra sincs, hogy most mi a helyzet, milyen szabályokat kell alkalmazni erre a korosztályra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top