Politika

A bejelentés: A határátlépésen változtat a kormány

Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

A legnagyobb veszély most az, hogy Magyarországra behurcolják a vírust, ezt kell megakadályozni.





További hazai korlátozó szabályozás nem indokolt, de a határellenőrzész szigorítják. A világ országait Magyarország három csoportba sorolja, vörös, sárga és zöld:

Vörös: ahol a fertőzöttség mértéke súlyos. Jelenleg vörös országok: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Ukrajna, Moldova, Montenegró, gyakorlatilag az összes ázsiai ország, afrikai országok, dél-amerikai államok, Ausztrália és Óceánia,
Sárga: Kevésbé súlyos. Jelenleg sárga-kategóriájú országok: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Norvégia, Oroszország, Nagy-Britannia, Szerbia, Kína, Japán, USA
Zöld: a fertőzöttség mértéke alacsony. Zöld országok: Horvátország,

Az országok listáját tisztifőorvosi döntés határozza meg.

Magyar állampolgárok és a hozzátartozóik zöld jelzésű országból érkezve bárki szabadon beléphet.






 

Sárga vagy piros országból érkező magyarnál a határon megvizsgálják, ha ez nem igazolja a fertőzés gyanúját, akkor is karanténba kell vonulni, kivéve, ha a meglőző 5 napban 48 óra különbséggel hitelt érdemlően, okirattal negatív tesztet tud igazolni a belépő ember. A kötelező karantén 14 nap, kivéve ha két tesztet 48 órán belül elvégeznek.

 

Sárga országból való érkezésnél az első negatív teszt után el lehet hagnyi a karantént, ha pirosból, akkor a két negatív eredményt meg kell várni.

 

Külföldiek esetén ugynaz a szabály a sárga országoknál, mint a magyarokra vonatkozóan, a piros országoknál kötelező a két hét karantén.

 

Maradnak a tranzitútvonalak.

 

A kormány folyamatosan felülvizsgálja majd az országok besorolását, ma a jelenlegi adatok alapján döntött az országos tisztifőorvos. A szerdai kormányüléseken a kormány is rendszeresen felülvizsgálja az adatokat, a sárga listán lehetnek változzások.

 

A jelenlegi szabályozások szerda (2020. július 15.) 0 órától lépnek hatályba.






 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top